Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Sada kad smo obavjesteni od 2. TV Njemacke televizije, u emisiji FRONTAL 21, u kojoj autori opisuju kako je DDR jednostrano unisten, (jadan), od strane svoje nemile sestre Savezne Republike Njemacke; te kako bi se „uz male korekcije isti scenario mogao prenijeti i na Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, i 'samostalno Kosovo'…..pise nam Predsjednik Udruzenja „ Nasa Jugoslavija“, dipl. ing. Zlatko Stojkovic.
To sto je velika Njemacka sestra jednostavno progutala svoju manju (krhotnu) sestricu DDR, za nas ovdje na Balkanu, mozda, i nije od tolike vaznosti, da bi zajedno sa dip.ing. Stojkovicem proljevali krokodilske suze zbog toga.
Ali, ako se naslucuje slicna opasnost i nama ovdje: Slovencima, Hrvatima, Srbima, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, i „Samostalnom Kosovu“, tada je doista pristiglo vrijeme za uzbunu prvog stupnja.
Ostaje tek da nam Stojkovic dodatno pojasni o kojoj se to „Nasoj Jugoslaviji“ radi: o Prvoj ili Drugoj? Karadjordjevoj ili Staljinovoj? Necemo dalje sitnicariti o njenom Populusu, niti gnajviti dosadnim pitanjima o Jugoslviji pisanoj sa guscijim perom ili komputerom.
Jer,u Prvoj kao i Drugoj, jednakom je majstorijom izvlacen iz carobnog sesira Populus, Sive Mase, Sirova Materija Za Preodgoj, Neuki Svijet, pa sve tako redom do Radnog Naroda, kao najviseg stupnja ogoljelog Seljaka, Gradjanina, Lumpen Proletera. Tek nataknute kravate: Slovenca, Hrvata, Bosanca i Hercegovca, Crnogorca, Makedonca, i 'Samostalnog Kosova'.
Tek Katolika, Pravoslavca i Muslimana, Ustasu, Partizana, Cetnika, Fasistu i Antifasistu.
Tek Domoljuba i Izdajicu, Kukavicu i Heroja.
Priviligovanog i Ponizenog, Foteljasa i Klececeg, Uzvisenog i Ponizenog .
Eto, napokom razjasnjeno:
Balkan ne pozna prisustvo Oglodalog Proletera, najmanje onog Subjekta koji ce mu stajati geografske, eticke i posjednicke glave.



Post je objavljen 17.09.2010. u 13:58 sati.