Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krule

Marketing

UGLEDNA PRIJEVARA STOLJEĆA

Dakle ovih dana u Rijeci je naaaajjača priča o "PRIJEVARI STOLJEĆA!". E sad, velika većina vas ne zna o čem se radi ali ako ste gledali tevejac ovih dana ili pratili kakve novine onda ste mogli čitucnut kako su dva momka...tri...koliko li ih je već bilo...jel...zajebali neke ljude na način da su im uzeli pare a dok su im uzimali pare rekli su im da se to ulaganje para višestruko isplati jer da će se osnovati jedna banka u kojoj će svi ulagači biti dioničari...i naravno na osnovu tih dionica ubirati - koga čega? - DOBIT. Radi se o preko 100 miliona uloženih eurića. Dobro da ja ne davim sa detaljima koje ni sam neznam, bitno je to da su ljudi davali od 5 - 100 iljada eura, a neki i puno više (i po 300 000)...za nešto što je sigurno ka što je sigurna flaša puna nitroglicerina koju vozikaš pjan ka deva u nekim tačkama po neravnom terenu. Onda sam gleda prilog na tevejcu gdje jedna uplakana ulagačica priča kako je dobila obavijest da može otići na banku podići svojih prvih 35 iljada lagano zarađenih eurića. Onda je "sretnica" ošla u banku a službenica banke kad je vidjela potvrdu na osnovu koje joj se treba isplatiti "zarada" poseže za toplomjerom i uručuje ga "sretnici" jer je vjerovatno mislila da ju drma temperatura a uz to vezano - ludilo...buncanje...i slična medicinska stanja. "Sretnica" ne odustaje i odlazi u drugu banku jer da "MA ŠTO ZNAJU OVI U OVOJ BANCI IDEM JA U DRUGU" (kako da ne...u jednoj nedaju a u drugoj odmah daju) a u drugoj joj daju andole...penbritine...sumamed...i slične tablete jer su prepoznali simptome iste bolesti koju je prepoznala službenica prve banke. Vjerovatno je "Sretnica" obišla sve banke a sve joj je postalo jasno kad su joj u "Štedno kreditnoj zadruzi Mehmed i sinovi" rekli da napusti objekt sa tim bezvrijednim komadom papira.
Image and video hosting by TinyPic
Nakon te priče isplivavaju tisuće "PREVARENIH" ulagača. Namjerno PREVARENE stavljam pod navodnike jer ne mogu shvatiti da je netko PREVAREN ako je dao 50 000 eura dvojici momaka koji nemaju nikakve urede u gradu nego eto nose HUGO BOSS odjela i imaju ručne satove vrijednije od satova Ive Sanadera. Dakle izgled tih dvaju momaka je bio, kako oni kažu UVJERLJIV i eto ta ulaganja su se zapravo desila zbog DOBROG IZGLEDA tih dvaju momaka. Nema šta! - to je uistinu garancija uspješnog ulaganja. Eto i ja dobro izgledam...doduše ne nosim HUGO BOSS...ali nosih hlače iz AMADEUSA po 200 kuna komad...a i kad gledaš - i HUGO BOSS i AMADEUS imaju slovo "S"...pa mi niko nije dao 50 000 eura...mada bi se ja zadovoljio i sa 10.
Ta dva lijepo odjevena momka sa nekim skupocijenim autima (polovni audi A6 kupiš za 8 000 eura) su impresionirali preko 10 000 (a ko zna koliki je pravi broj) ulagača i popalili im pare u zamjenu za "vrijedonosni papir" koji vrijedi ko one moje čarape što sam ih neki dan greškom nosio 4 dana za redom. Stvar nebi bila toliko ni popularna da nisu zajebani ugledni odvjetnici...ugledni doktori...ugledni poduzetnici...dakle cijela ergela uglednih ljudi. Koliko su oni ugledni, ja se čisto zapitam!? - jer kako netko može biti "UGLEDAN" ako dvojici hohštoplera da 100 iljada eura!? - neka mi neko objasni pojam UGLEDNOSTI!? Sad kad je sve isplivalo, bilo bi nekako realnije da se napiše - ugledni pohlepni bezrazumni odvjetnik....ugledni pohlepni bezpametni poduzetnik...itd...itd...jednoj riječju - poserem vam se na ugled sa takvom pameti.
Ono što je zabrinjavajuće u ovoj priči je brojka prevarenih ljudi...ali ne u smislu SAŽALJIVANJA...nego u smislu POHLEPE. Daa...daaaa. Kažu da mnogi "ugledni" ne žele o tome progovoriti jer ih je SRAM. Doduše njih je sram što su prevareni a ne što su bili POHLEPNI...jer kako drugačije objasniti fenomen davanja 100 iljada eura dvojici čobana? - vi mi recite?....PRIJEVARA!? - je...to je prijevara to se iz aviona vidi....ajmo sad drugu stvar - POHLEPA!? - reći će "aaaaaaaaaaaaaa ne mi nismo bili pohlepni!!!!"...dakle PREVARENI da a POHLEPNI ne!!!! - ma jeeeeeeeeeeeeeli...istupite u novine i recite "DA - MI SMO PREVAREANI I POHLEPNI!". Prijevara kod normalnog čovjeka izaziva osjećaj žaljenja a pohlepa osjećaj ne žaljenja...pa stoga matematički gledano ZALJENJE i NE ŽALJENJE se poništavaju i moj osjećaj prema svim tim ulagačima je jednako nuli! Ne osjećam ništa. Čak osjećam zabrinutost...jer danas sutra mogu dospjeti pod ruke "uglednog" kirurga..."uglednog" pravnika..."uglednog" građevinara...što će tek meni napraviti ako je sam sebi bio u stanju napraviti sve gore navedeno!?
Jadna majko da jadnija nemožeš biti...prepuna nam država "uglednih" i pohlepnih.

Post je objavljen 16.09.2010. u 09:39 sati.