Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kosarkas10

Marketing

Novi iskorak u karijeri kadetskog prvaka Europe

ĐAKOVČANIN TOMISLAV RADOŠ POSTAO ČLAN BARANJSKOG KOŠARKAŠKOG A-1 LIGAŠA

Darda- Sigurno je da će velik broj mladih igrača u nastupajućoj A-1 košarkaškoj ligi dobiti prigodu okušati se u seniorskoj konkurenciji. To je rezultat (ne)razumne odluke HKS-a da svaka momčad na parketu svih 40 minuta mora imati najmanje jednog igrača rođenog 1991. i mlađeg. Tako je novo pravilo natjeralo baranjskog prvoligaša da angažira nekoliko perspektivnih mladića. U Vrijednosnicama OS Darda pod svoje skute stavili su talentirane juniore, ali i kadete iz regije. Jedan od njih je i Đakovčanin Tomislav Radoš, kadetski državni reprezentativac, koji je prije dolaska u Dardu bio član reprezentacije koja je osvojila naslov prvaka Europe u Crnoj Gori.
- Nakon 15 godina, kadetsko zlato je ponovo došlo u Hrvatsku. Odigrali smo sjajan turnir, a nakon pobjede u finalu protiv Litve svi su zaključili da je naslov pripao najboljoj reprezentaciji. Osim momčadi, imali smo i najboljeg igrača, Dario Šarić zaista je bio priča za sebe - kaže Tomislav, koji se nije pretjerano naigrao u Crnoj Gori.
- Prije prvenstva se promijenio izbornik. Kod Eugena Tončinića sam imao dobru minutažu, ali kod Dražena Brajkovića baš i ne. Na parket sam izlazio u tri utakmice, a učinak baš i nije bio za pamćenje - priznaje 200 centimetara visoki Đakovčanin.
- Naravno da sam želio igrati više i dati doprinos naslovu. Ali, bez obzira na sve, ponosan sam što sam bio član zlatne generacije.
Iza Tomislava je zanimljivo ljeto, jer je promijenio i klupske boje. Pet godina (rođen je 16. srpnja 1994.) je bio u Meteor Đakovu, a nova sredina je baranjski A-1 ligaš.
- U matičnoj sredini više nije bilo prostora za napredak jer su svi stariji igrači, uz koje je lakše učiti, napustili klub. Poziv iz Darde je priznanje, ali vjerujem i novi kvalitetni iskorak u karijeri. Ovo je ipak prvoligaška sredina, sve se diže na višu razinu, a na meni je da pronađem svoje mjesto u snažnoj konkurenciji - kaže perspektivni Đakovčanin, novi član darđanskih “brokera”.


Još nemam sliku u dresu KK Vros Darda
200 centimetara je visok Tomislav Radoš. Rođen je 16. srpnja 1994., a proteklih pet godina bio je član Meteora Đakovo

Post je objavljen 15.09.2010. u 12:57 sati.