Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/riznica

Marketing

PANDEMIJA GRIPE H1N1 NIJE NIKAD NI POSTOJALA

Preneseno sa svjetlo.com

Postoje jaki dokazi kako je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u velikoj mjeri preuveličala ozbiljnost pandemije nove gripe "koja zapravo nikad nije ni postojala”, ocjenjeno je u najnovijem izvješću zdravstvenog povjerenstva Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (VE), javile su agencije.

U izvješću, koji je sačinio britanski poslanik Paul Flin, a o kome će Vijeće Europe raspravljati na sjednici 24. lipnja, stoji kako su #postupci WHO, agencija i vlade država Europske unije u pogledu pandemije H1N1 doveli do gubitaka velikih svota državnog novca i neopravdanih bojazni i strahovanja oko rizika po zdravlje kod europske javnostiu.

Flin je predstavljajući izvješće, u petak u Strasbourgu, rekao kako je #u pitanju pandemija koja nikad zapravo nije postojala#, a program vakcinacije okarakterisao kao "široko rasprostranjenu (primjenu) placeba".

U tekstu koji je usvojen u petak, povjerenstvo je ukazalo kako je bilo "ozbiljnih nedostataka" u pogledu transparentnosti donošenja odluke o izbijanju epidemije, što je stvorilo bojazni o mogućim utjecajima farmaceutske industrije na donešene odluke.

Povjerenstvo je upozorio da bi pad povjerenja javnosti u preporuke WHO mogao da se pokaže kao “katastrofalan” u slučaju budućih pandemija, objavljeno je na sajtu VE.

Sjednici je prisustvovala Fiona Godley, glavni i odgovorni urednik časopisa “Britanski medicinski žurnal” koja je poslanicima rekla da su, prema istrazi koju je proveo taj list, vodeći znanstvenici koji su sudjelovali u izradi smjernica WHO za pravljenje zaliha antivirusnih lijekova, dobijali novac od farmaceutskih kompanija.

Povjerenstvo je iznijelo niz hitnih preporuka u pogledu veće transparentnosti i boljeg upravljanja u domeni javnog zdravlja, kao i mjere zaštite u slučaju "neprimerenog utjecaja interesnih skupina".

Povjerenstvo se takođe založilo za uspostavljanje javnog fonda kojim bi se podržala nezavisna istraživanja, a u čijem bi financiranju farmaceutska industrija bila obavezna sudjelovati.


LINK



Post je objavljen 14.09.2010. u 21:28 sati.