Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Hrvatska sUdbina...Dan hrvatskih Mučenika!

"Odlukom Glavnog odbora za izgradnju Crkve hrvatskih mučenika na Udbini proslava Dana hrvatskih mučenika, održava se prve subote iza Male Gospe. Znači, ove godine je to 11. rujna t. g. S radošću Vam ujedno javljamo da ćemo za ovaj dan upriličiti i blagoslov novoizgrađene Crkve hrvatskih mučenika. Očekujemo veći broj hodočasnika."

Blagoslov Crkve hrvatskih mučenika na Udbini

"Dan hrvatskih mučenika:
U Podudbini prihvat hodočasnika već od 8 sati s mogućnošću za ispovijed, a u 9 sati zajednički križni put iz Podudbine.
Na početku mise u 11 sati koju predvodi kardinal Vinko Puljić obavit će se blagoslov crkve.
Spomen svijeću će nositi s. Veronika Popić u pratnji nekoliko ss. milosrdnica,



a spomen kamenje branitelji-motoristi.

Pjevat će udruženi zborovi Gospićko-senjske biskupije predvođeni Ivanom Prpićem Špikom, a nakon mise predviđen je zabavni program u kojem će nastupiti neka od hrvatskih klapa i različiti KUD-ovi."

"13. Potaknuti vjernike koji imaju narodnu nošnju, da dođu u narodnim nošnjama, također i društva koja imaju svoje uniforme. Njihovo mjesto bit će označeno u blizini oltara.

14. Sve župe koje imaju svoje zastave neka ih ponesu sa sobom (za vrijeme sv. mise neka se spuste na zemlju kako ne bi zaklanjali pogled prema oltaru i pogled kod snimanja budući da će Hrvatska televizija prenositi sv. misu). Zastave i transparenti koji ne priliče ovom slavlju neka se ne nose. Policija će takve transparente zadržati na ulazu na prostor slavlja....

19. Sve ove, kao i ostale informacije, možete naći na web adresi gospic.hbk.hr ili na hr-mucenici.hr. Tu se nalaze i tekstovi o Krbavskoj bitci, kao i oni o povijesti nastanka, razvoju i završetku izgradnje Crkve hrvatskih mučenika na Udbini i daljnjim planovima svetišta. Preporučamo da te tekstove «preuzmete« i čitajući ih zgodno osmislite vrijeme putovanja.


20. One koji ne će moći doći na Udbinu, (stariji, bolesni, invalidi i ostali) možete obavijestiti da će moći pratiti izravni prijenos sv. mise preko Hrvatske televizije.


Vidimo se sutra na Udbini, a u nedjelju na Bistrici! A možda i na TV-u : )

279. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu (11.-13. rujan 2010.)

"Nedjelja, 12. rujna

U prijepodnevnim satima vjernici organizirano dolaze autobusima ili osobnim automobilima u Mariju Bistricu.

U 9 sati bit će zajednička pobožnost križnog puta kojeg predvodi pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić, a organiziraju ga mladi Zagrebačke nadbiskupije.

Od 10 do 11 sati – prilika za sakrament ispovijedi i osobnu pobožnost.

U 11 sati – zavjetna hodočasnička procesija od kapele „Ave Maria“ s likom Majke Božje Bistričke prema crkvi na otvorenom. Procesiju predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

U 11.30 sati – svečano euharistijsko slavlje predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

U 14 sati – euharistijsko klanjanje u bazilici Majke Božje Bistričke.

U 15 sati – zajednički oproštaj u bazilici Majke Božje Bistričke.

Ponedjeljak, 13. rujna

U 19 sati – u zagrebačkoj katedrali zahvalno euharistijsko slavlje i završetak 279. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba."

I u listopadu - na Stepinčevoj Krunici!!!

Post je objavljen 10.09.2010. u 21:26 sati.