Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maison

Marketing

Struja svijesti - mali psihološki ispad

Konačno smo dobili cifru od Vode i platili je – danas sam preuzela potvrdu o plaćanju, i sutra konačno idem kod naše referentice. Rješenje o uvjetima gradnje očekujemo u roku od tjedan dana.
U međuvremenu smo napravili neke sitne izmjene oko stolarije (promijenili klizna vrata, maknula jedna unutrašnja vrata i sl.), i dogovorili se sa arhitektom oko vanjske ograde, oblaganja stepenica itd.

Ono što sam zapravo htjela ovim postom opisati je moje trenutačno psihološko stanje dok se pripremamo za gradnju (imam potrebu pisati i o tom aspektu yes ).
Dakle, konstantno pratim raznorazne blogove, forume i ostale teme o gradnji i jednostavno sam pritisnuta količinom informacija….
Pa loši radnici, pa armatura, žbukanje, zidanje, estrih, gips vapnena žbuka, termostati, betoni, opeke, parketi…o svakoj pa i najmanjoj stavci na netu (i općenito) postoji prava filozofija, i meni se čini da je nemoguća misija da ja to sve pohvatam. A imam osjećaj da se svi koji grade kuću, osim mene, razumiju u to.
Naravno, ne gradim ja sama, sa mnom je cijela obitelj, no mi svi se uopće ne razumijemo u te stvari.
I sad se ja pitam, hoću li ja u toku gradnje uspjeti sve to pohvatati? Odakle da ja znam kolika debljina stiropora, žbuke, estriha ili čega već je optimalna? I još kad pročitam do koliko bi katastrofalnih situacija došlo da graditelj nije primijetio grešku, hvata me jeza. Ipak je to nekretnina u koju ulažemo sve što imamo a opet ne možemo biti 100% sigurni da će sve ispasti kako treba zbog 1001 faktora, što ljudskog, što nekog drugog.

Hvata me panika od tih radova, jer nitko od nas zbog radnog vremena ne može biti prisutan cijelo vrijeme na gradilištu…OK, uzet ćemo nadzor ali što nadzor zna ako dođe jednom tjedno.
Koliko će nas majstori smuljati? Kad god zamišljam kuću, i svoj stan unutar nje, sve je to u mojoj glavi krasno, zidovi glatki, parket krasan, kuhinja iz snova, itd. što ako to ne bude tako i ako ćemo u svakom stadiju gradnje imati komplikacija?

Pročitala sam negdje jedan građevinski vic: Čovjek koji hoda cestom i priča sam sa sobom ili je lud ili gradi kuću!
Ja još nisam ni temelje napravila a već sam luda.
Možda se previše raspitujem unaprijed? No opet moram biti upućena, što ako uletim u gradnju kao tudum koji ništa ne razumije. Najviše se bojim da se ta gradnja ne otegne na sto godina…

OK, ovo je bio jedan mali ispad i trudit ću se u sljedećim postovima biti pribranija sretan al ak imate neki pametan savjet kako vi sve uspijevate dobro će mi doć jer se već sada previše opterećujem.


Post je objavljen 07.09.2010. u 16:22 sati.