Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkdubravamladi

Marketing

Oluja je prohujala

Možda zbog imena (oluja), a možda čisto simbolike radi (jer nakon potopa uvijek osvane sunce i u ratu i u miru), nebo nas svake godine za vrijeme našeg turnira i užari i smrzne, preprži i okupa. No ništa, baš ništa nije moglo omesti mališane okupljene na turniru u borbi za naslov najboljeg na 5. izdanju Oluje '95.
Pobjednik turnira je Dinamo, koji je u finalu svladao Kustošiju rezultatom 10:0. Za treće mjesto borili su se Lokomotiva i Čaporice, a pobijedila je momčad iz Novog Zagreba, dok je gostima iz Trilja pripala nagrada za Fair play. Pojedinačne nagrade osvojili su Bartol Franjić iz Dinama za najboljeg igrača turnira, Marko Petriček iz Dinama za najboljeg strijelca (19 golova) i Duje Stojkić iz Lokomotive za najboljeg golmana. Čestitke svima i samo tako dalje!
Tri dana izuzetno korektnog i kvalitetnog dječjeg nogometa, druženja i zabave je iza nas. Oko terena bilo je svakakvih zanimljivih, smiješnih, pa i nekih tužnih i ružnih zgoda i nezgoda, kao što je zapravo i normalno za tako veliku priredbu. No, nadam se će djeci učesnicima i svim posjetiteljima ostati u lijepom sjećanju jer mnogo ljudi se danonoćno trudilo da turnir protekne u najboljem mogućem redu, da djeca budu sretna i zadovoljna, da bude dovoljno ića, pića i zabave za sve.
Počelo je vrlo svečano postrojavanjem učesnika uz zastave ratnih postrojbi grada Zagreba. Nakon što je državni tajnik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti mr.sc. Zoran Komar proglasio turnir otvorenim i zaželio svima športsku sreću uz športski duh, prisutni su se uputili prema spomeniku palim braniteljima u Domovinskom ratu iz Dubrave gdje su, uz predstavnike Zbora braniteljskih udruga iz Domovinskog rata grada Zagreba i pripadnike 145. brigade, odali počast svim poginulim braniteljima.
Zatvaranje je pak proteklo u nešto ležernijem tonu. Ideja je bila okupiti najuspješnije športaše Dubrave pa su se tako na pozornici našli Sandra Perković, europska prvakinja i hrvatska rekorderka u bacanju diska, Ivana Brkljačić, hrvatska rekorderka i prvakinja u bacanju kladiva, Filip Hrgović, svjetski juniorski prvak u boksu u superteškoj kategoriji, Dino Mansour, prošlogodišnji juniorski prvak Europe također u superteškoj kategoriji, Josip i Ante Glasnović, hrvatski olimpijci i osvajači 18 medalja u gađanju letećih meta, a tu su bili i nogometaši Mario Jozić i Fabijan Komljenović. Osim njih nagrade najuspješnijim ekipama dodijelili su i izaslanik Ministra ob., branitelja i međ.solid. bojnik Andrija Kolobarić te gradonačelnik Zagreba, a nazočni su bili i pukovnik HV u miru Ratko Dragičević Klek te dopredsjednik Zbora BUDRGZ brigadir Ivan Rašić. U programu je sudjelovalo Kulturno umjetničko društvo iz Dubrave „Valentinovo“, a sve je pratila Zagrebačka televizija Z1. Kako bi se dostojno proslavio 65. rođendan kluba i obilježila 15. obljetnica akcije Oluja, klub je za sve učesnike turnira i nekoliko tisuća okupljenih posjetitelja na Klaki, organizirao koncert legendarne rock grupe Prljavog kazališta, prije kojih je nastupio još jedan poznati dubravaš Mladen Burnać.
Organizaciju turnira vodio je i koordinirao tata Vidović kao predsjednik Organizacijskog odbora. Ostali članovi Uprave obavljali su i organizirali što god je bilo potrebno, djelatnici kluba (Prpić, Maloča, Vidović, Ivec, Šantak, Šantek, Mileković, Palić, Vidak, Miljenović, Uzelac, Laškarin i Premerl ) su potegnuti više nego obično, van nogometnog terena dirigirali su Galić i Poštolka, a zajedno s njima sve su fizički odradili mame Bosnar, Ivančić, Krajina, Horvat, Kiš, Žakula, Prpić, Zadro, Šijanski, Šimunović, Vrbat, Poštolka i tate Bosnar, Ivančić, Krajina, Horvat, Kiš, Žakula, Krnjajić, Krajina, Šaronja, Raužan, Kranjec, Polić, Šahdanović, Šijanski, Strbad, Čuljak, Zadro pa i oni koji ni po kojoj osnovi to nisu trebali, a bili su sveprisutni tate Mustapić i Čukac dok su u pomoć priskočili i Benković, Milas, Zadre, Mazarekić i bivši trener Dubrave Džemo. Osim toga mnogi roditelji i prijatelji kluba pomogli su donacijama i sponzorstvima. Dosta smo ih već spomenuli i zahvalili im, a sada im pridodajmo i ostale: ALLIANCE OSIGURANJE, AS GRADNJA, AUTOPRIJEVOZ KARLOVAC, AUTO ŽITVAJ, BGP GRUPA, BILIĆ ERIĆ SECURITY, CRO-PEK, DUNAJ, EUROLEX, FOTO STUDIO RAF, FRIŠKO PAN, DISKONT GLEMBAJ, GOLDEN GLOBE, MJENAČNICA FUNTA, PC PROJEKT, POC MARKETING, PUT KROZ SVIJET, SEGRA, SELEKTA PRIMA, SOLDO GRADNJA, STRADA-DISTRIBUTER ZA IVECO VOZILA, TAHOGRAF, TIM KABEL, TISKARA HEPI, TOLIĆ SANITETSKI PRIJEVOZ, TOVEDO, UNIQUA OSIGURANJE, ZLATKO COMMERCE, Z1.
I tako je s vihorom prohuja još jedna Oluja. No day after trebalo je ukloniti njezine posljedice i tragove, sve počistiti i pospremiti pa su se na Klaki ponovo našli Bosnar, Čukac, Mazarekić, Galić, Poštolka, Vidović i Raužan, pomagao je i trener Lukačević kao i članovi kluba koji su došli na jutarnji trening.
Za koji dan, kada dobijemo slike od foto studija, objaviti ćemo ih pod rubrikom aktualno.


Post je objavljen 31.08.2010. u 09:20 sati.