Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marinianis1

Marketing

sustav učinkovitih kazni, POLITIKA JE JAVNO DOBRO

političku nomenklaturu koja iza sebe ostavlja državu i sveukupnu administraciju u disfunkciji nedovoljno je kazniti samo gubitkom glasova birača. ako je za svoga mandata zloupotrebljavala javna dobra ( pri tom mislim na sveukupnu administrativnu mrežu, od lokalne do ministarstava i vlade) za interese grupacije na vlasti podredivši sustav zloupotrebi položaja grupacije na vlasti.. politika tada u tom smislu postaje posve izvrnuta u njenoj funkciji kao javnog dobra i instrumentarija-za sada najprimjerenijeg i jedinog sredstva na korist svima, što je isto kažnjiva činjenica. politika je JAVNO DOBRO.

sljedeća politička grupacija koja treba dobiti glasove građana nasljeđuje urnebes od države i kao takva treba najprije načiniti veliko spremanje da uopće sustav djeluje kako treba, ukoliko nova politička grupacija ima interes. i ako nebi imala interes za popspremanje, morat će dovesti sustav u stanje funkcioniranja, a funkcioniranje je moguće uz određenu količinu novca koga više nema. propala politička grupacija ometat će rad nove političke grupacije iz više razloga:

-da se čim manje podataka o krađama i pronevjerama sazna i nedajbože procesuira
-opstrukcija rada nove političke grupacije na vlasti da je se prikaže kao nesposobnu da zemlju izvuče iz krize, i općenito
-da zadrže pozicije moći s ukradenim novcem; u tom duhu odgajaju i politički usmjeravaju svoje obitelji, nasljednike sumnjivo stečene očevine
-daljnje održavanje jatačkog i klijentelističkog sustava podmićivanjem novih ljudi u vlasti
-ucjene, prijeteća pisma, egzistencijalne ucjene, prijetnje ubojstvima aktera ili članova obitelji tko počne istraživanja puteva otuđenog novca i dobara kao krajnje mjere

novu političku grupaciju na vlasti čekaju teškoće "na kvadrat". prva i osnovna teškoća je kako doći do zdravog novca. novac je teško zaraditi, a to najbolje znaju hrvatski poslodavci, i oni koji tek počinju, kome i čemu trebaju udovoljiti da bi započeli posao kojim će onima koji su ih ucjenjivali prilikom otvaranja posla, otežavali im i tražili mito, dalje zarađivati njihovu plaću-paradoks.
novu političku grupaciju očekuje prljava kampanja pobijeđene grupacije koja ima bajkovite iznose novca kojima će blatiti svaki korak onih na vlasti. ako se ne dogodi kakva dešnjačka diktatura i strahovlada.

u svakom slučaju, kako su davno prekoračene granice primjerenog upravljanja državom, uz političku odgovornost trebalo bi nužno uvesti provjeru stanja u kakvom ostavlja administraciju i kasu, i kaznenu odgovornost za one na završetku mandatu. rezultati su jedini pokazatelji stanja.

bilo bi dobro danova politička grupacija poradi na kvalitetnoj optužbi pale političke grupacije i da time dobije na svoju stranu dio članova propale grupacije, one pojedince koji se nisu do kraja kompromitirali, mislim, ništa ili malo uzeli, i oni kojima je preostalo nešto zdravog razmišljanja o tome kako "ovako više ne ide", u liku pokajnika.


Post je objavljen 26.08.2010. u 14:15 sati.