Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Jim Jarmusch piše operu o Tesli

Jim Jarmusch je otkrio u intervjuu za Pitchfork, koji je dao na All Tomorrow's Parties festivalu na kome jedan od selektora, da radi na nekoliko novih projekata, među kojima je i novi film



“Radim na dokumentarcu o Stoogesima, ali to će trajati nekoliko godina. Nema žurbe s njim, to me je Iggy pitao da uradim. Pišem operu, ne tradicionalnu, o pronalazaču Nikoli Tesli, sa kompozitorom Philom Kleinom. Imam i novi filmski projekat, koji mi je sad najbitniji i koji se nadam da ću snimiti početkom naredne godine sa Tildom Swinton, Michaelom Fassbenderom i Miom Wasikowskom, koja je bila Alisa u filmu Tima Burtona. Još uvek nema finasija za to, pa se sad time bavim”, kaže reditelj.

“Takođe pišem muziku za neke neme filmove. Moj bend će izdati i EP, preko ATP festivala, imamo dovoljno muzike za tri EP-ija ili za jedan album”, dodaje Jarmusch o bendu koji je nedavno promenio naziv iz Bad Rabbit u Sqürl.

Reditelj je kao muzički urednik sastavio line-up za jedan dan All Tomorrow's Parties festivala kada će nastupiti: Girls, Fucked Up, Vivian Girls, Kurt Vile, Sunn O))), Boris, Raekwon, GZA, DJ-a Kool Herc, Dungen, Wooden Shjips i The Black Angels.

U intervjuu je izrazio žaljenje zbog mnogih neameričkih bendova koi nisu mogli da nastupe zbog prezauzetosti, kao Tinariwen i Konono N 1.

Jim Jarmusch sa Bradfordom Coxom (Deerhunter) i Randyjem Randallom (No Age) u obradi Neil Youngove Cortez the Killer:


Podeli: Facebook Facebook

Post je objavljen 23.08.2010. u 21:17 sati.