Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aboutmarketing

Marketing

Da se vidi da blog nije zamro

Zadnjih godinu i pol aktivnosti sam preusmjerio na moju drugu web stranicu koja se bavi turizmom i pripadajući profil na omiljenoj društvenoj mreži F., pa prenosim link na stranicu s jednim od mnogih novih članaka koji su tamo nastali.

Pozdrav svima koji zalutaju ovamo uz poziv da nove priče prate na: Putovanja Slavonijom: www.slavonijom.info

Rapsodija velikog prijateljstva!

Darda, “mjesto na mirnoj vodi” nadomak Osijeka, osim recepta za najfiniji baranjski kulen, već više od stoljeća i pol ljubomorno čuva priču o prijateljstvu grofa Kasimira Eszterházyja i romantičara Franza Liszta. Još je manje poznato da je ono bilo poticaj za nastanak jedne od najljepših skladbi, Lisztove Četvrte Mađarske rapsodije.

Lisztovo pismo prijatelju i dobročinitelju, grofu Kasimiru Eszterházyju:

Let me thank you very sincerely for your kind remembrance, dear friend, and let me also tell you how much I regret that my journey to Hohlstein cannot come to pass during your short stay there. … Let me know by Lowy of Vienna where I shall address to you some pieces in print which you can look over at any leisure hour, and which I shall be delighted to offer you. I will add to them later the complete collection of my “Hungarian Rhapsodies”, which will now form a volume of nearly two hundred pages, of which I shall prepare a second edition next winter. Hearty and affectionate remembrances from
Yours ever,

F. Liszt
Eilsen, June 6th, 1851


Post je objavljen 13.08.2010. u 13:03 sati.