Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Relikvije Svete Margarete Marije Alacoque

Dragi naši,
Želimo podijeliti našu radost koju smo imali priliku živjeti prošlog vikenda (6. i 7. kolovoza). Naime posjetile su nas relikvije Svete Margarete Marije Alacoque.
Ona je bila klauzurna redovnica sestara do Pohođenja Marijina, mističarka. Njezina je zasluga što je nakon ukazivanja Presvetog Srca Isusova počela širiti pobožnost prema pričesti u 9 prvih petaka i svete ure koja se vrši sa četvrtka na prvi petak u mjesecu od 23 sata pa do pola noći.
Relikvije su došle iz Francuske u pratnji don Eduarda i gospođe Elise koji imaju dozvolu za pratnju relikvija Svetice.
Pater Eduardo je svečenik koji uz pomoč gospođe Elise širi pobožnost prema Presvetom Srcu Isusovu po zagovoru ili uz pratnju Svete Margarete Marije Alacoque.
Nakon dolaska relikvije smo u procesiji ispratili u našu novicijatsku kapelu i svečano proslavili večernju molitvu Crkve. Nakon predavanja i svjedočanstva don Eduarda i gospođe Elise imali smo zajednički sat klanjanja perd Presvetim Oltarskim Sakramentom nakon kojeg je prosljedilo cjelonočno osobno klanjanje za vrijeme kojeg smo se izmjenjivali mi novaci u grupama po dvojica svakih sat vremena.
Ujutro smo posjet zaključili zajedničkom svečanom molitvom i ispračajem relikvija u obližnji samostan sestara od Pohođenja.
Čitav posjet relikvija je zaključen svečanom Svetom Misom koju je predvodio lokalni biskup u samostanu kod sestara, a mi smo popratili našim posluživanjem i pjevanjem.
Posjet relikvija nas je jako obradovao i dao poticaja u posljednjem mjesecu našeg novicijata. Kako je naša kuća posvečena Presvetom Srcu Isusovom i kako je sam Don Bosco tražio da svaka odgojna kuća u našoj Družbi bude posvečena istom, imali smo priliku predati svoj posljednji mjesec i čitav redovnički život u ruke svetice da nas vodi, te da bi naša srca postala poput Srca Isusovog. Uvijek otvorena i spremna za pomoć, kako bi uvijek radili na Božju slavu i na korist ljudima, posebno mladima i to onim najsiromašnijima.

Veliki pozdrav od nas novaka i svakako se preporučamo u vaše molitve koje su nam ovog mjeseca itekako potrebne.



Napomena: Za pregled citave galerije, kliknuti na sliku!!!

Post je objavljen 11.08.2010. u 14:33 sati.