Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maison

Marketing

Geomehaničko ispitivanje tla i ostale finese


Dok nestrpljivo čekamo uplatnice komunalnog i vodnog doprinosa, kuću trebamo srušiti i napraviti iskop.
S obzirom da je tlo u kvartu u kojem gradimo dosta nestabilo (ravno ali ima dosta močvarnog tla no ), preporuka arhitekta bila je da prije iskopa napravimo geomehaničko ispitivanje tla kako bi točno mogli odrediti koliki će biti temelji.
Nemamo podrum, pa nam temelji moraju biti što čvršći mogući. Susjed na čiju kuću smo prislonjeni ima upitan podrum (navodno ga je imao pa zatrpao) i arhitekt i statičar smatraju da je i zbog toga bolje napraviti ispitivanje tla.
Pa smo to napravili prije nego smo srušili kuću, da ne bi morali dva puta plaćati dolazak bagera, napravit ćemo odjednom rušenje + iskop.

A za iskop trebamo imati nacrt iskopa temelja, što ćemo dobiti tek kada geomehanički elaborat bude gotov i statičar napravi nacrt.

Sad čekamo elaborat (treba doći krajem tjedna) i nadamo se da je tlo okej, no geomehaničar nije bio baš zadovoljan pri samom bušenju.. sreća pa je napravio više bušotina na različitim mjestima kako bismo dobili što točnije rezultate.

Nadam se da ćemo uspjeti srušiti kuću do kraja kolovoza. Plan je do kraja godine napraviti temelje.
Dok se temelji suše i što već trebaju, iskoristiti to vrijeme za financijsku konstrukciju, potragu za najboljim mogućim izvođačima radova i odluku hoćemo li kupovati materijal pa plaćati samo ruke, ili će izvođač to sam...i za početak 2011. imati sve spremno za gradnju.
Svi savjeti su dobrodošli. mah



Post je objavljen 26.07.2010. u 12:03 sati.