Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdesamobor

Marketing

Naporan vikend...tripl

Krenimo redom...

I

Iz JVP-a Samobor obavjestili su nas oko 17 sati u petak 23,07. o požaru otvorenog prostora na Svetonedeljskoj ravnici tkz Padeži te zatražili pomoć u ljudstvu i cisternu vode.


Šaš viša od nas, odnosno preko 2 metra, i nije bilo lako pogasiti


Čak smo pomislili da ide kanader:)

Došavši na mjesto intervencije pridružujemo se u gašenju te uskoro lokaliziramo požar te saznajemo da je Zapovjednik VZZŽ-a zatražio pomoć za požar koj gori u Žumberačkoj Kupčini. Brzo pospremamo opremu te se vraćamo u postaju, mijenjamo vozila, popunjavamo opremu i krećemo dalje oko 18,00 sati.



II

Zapovjednik vatrogasne zajednice grada Samobora nas obavještava da ide i DVD Bregana te da zajedno krenemo prema Žumberačkoj Kupčini

Zagrebačka županija
Dana 23. srpnja u 15:01 sati ŽC 112 Zagreb primio je dojavu od građanke o požaru šume u mjestu Kupčina Žumberačka. ŽC 112 je obavijestio DVD Kupčina Žumberačka i DVD Kostanjevac, PP Jastrebarsko i HEP Karlovac.
Opožarena površina je 15 ha šume. U gašenju požara sudjelovali su DVD-i Petrovina, Jastrebarsko, Kupčina Žumberačka, Kostanjevac, Pribić, Prekrižje, Cvetković, Bregana, Samobor, Krašić i JVP Samobor s ukupno 80 gasitelja. Požar je lokaliziran u 20:10 sati.
U 23:28 sati ŽC 112 dobio je informaciju od PP Jastrebarsko da se požar u mjestu Kupčina Žumberačka ponovo aktivirao. Na gašenju požara tijekom noći bio je DVD Kupčina Žumberačka
Izvješće DUZS-a

Uz napomenu da JVP Samobor nije sudjelovao na intervenciji

U postaju smo se vratili u 24,00 h



III

I onda noćni odmor, a oko 09,00 sati u subotu nova dojava.
Požar gospodarskog objekta u Bašić bregu (prijelazni dio Samoborskog - Žumberačkog gorja), JVP Samobor kreće prema požaru a odmah dolazi dojava o požaru također gospodarskog objekta u susjednom selu, Gluščić breg.
Operativni dežurni nas o tome obavještava te se uzbunjuju dodatne snage.
Kada je JVP Samobor stigao na prvi požar javljaju da im pomoć nije potrebna jer vide da je veći požar u Gluščić bregu te da svi koji dolaze idu tamo.




Stigavši u Gluščić breg započinjemo sa gašenjem, uskoro nam se priključuju članovi DVD-a Bregana te dolaze još dvije naše cisterne te DVD Jarušje i DVD Grdanjci.
Do požara u oba sela je došlo zbog udara groma a u svega minutu dvije razmaka, stoga se opravdava svaka kuna uložena u samoborsko vatrogastvo, jer uz dva istovremena požara većeg obima, područje grada Samobora je još uvjek bilo dobro čuvano od strane DVD-a Galgovo i DVD-a Rude te drugih manjih DVD-a.
Da bi moglo i trebalo više...trebalo bi, ali moramo biti svjesni financijske situacije.



Objekat je veličine 10 x 8 metara a u petak je napunjen sa (prema riječima vlasnika) sa 10 tona sijena.
U postaju se vratili u 15,00 sati...a danas je i proslava Dana grada Samobora te je druga ekipa na osiguranju od 13,00 sati...a o tome uskoro...

pozz



Post je objavljen 24.07.2010. u 17:59 sati.