Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/meca

Marketing

Sjećanja na jedan ispit


Planirala ja da napišem neki baš, baš post, ali sinoć počela da pričam sa jednim prijateljem. I on me pita da li je meni sve bilo lako na fakultetu? E, lako, odoše moji planovi u vodu, a ja napisah ovo:

Praktični ispit. Mogla sam bilo šta da izvučem, ne ja sam baš uzela cedulju sa nekom žabetinom.
Trebalo je ruku zavući u kantu punu tih čudovišta kreketavih. Otvorih kantu, one me sve pogledaše,nekim buljavim očima, brzo spustih poklopac.Vidi moja koleginica da ću da padnem na ispitu, zavuče ruku u onu kantu, opra mi žabu i stavi je u ruku.
Držim ja u levoj ruci žabu, u desnoj makaze, da je dekapitujem, ili što će reći da joj otsečem glavu. Gleda ona mene, gledam ja nju. Uljigavi se žabetina, kreknu, i iskoči mi iz ruke. Skače ona po sali, a ja jurim za njom, preko stolova, razbijaju se neke epruvete, ruše stolice, prosuh neku kiselinu, žaba odlete u sigurnost ulice, a ja u nesigurnost sledećeg ispitnog roka.
Sledeći rok, molim se u sebi samo da ne izvučem žabu opet. Nije žaba, krvna slika, treba sebe da ubodem izvadim krv iz prsta i onda lako. Uzimam iglu, čačkam po prstu, nikako da podje krv, a da zabodem? Ni slučajno. Pridje mi asistentkinja, uze onu igletinu, zabode me u prst, ma, do nokta čini mi se. Ja počeh da plačem, krv ne ide, ona se ponovo ustremi na moj prst.
Sažali se profesorka, da mi drugo pitanje, uradih šta uradih i položih.
Srećna krećem kući. Znate onaj osećaj kad mislite ceo svet je vaš, i vi ste najsretnij na svetu?
Udjem u autobus, stavim ruku u džep, a unutra nešto vlažno, mokro. Vrisnem ja, usred autobusa,izvadim ruku, a u njoj ŽABA. Urlam, kao da me deru, a žabu ne ispuštam. Na sledećoj stanici izbaciše i mene i žabu....ali ispit sam se rešila....

Uz kavicu
1.-Draga, gledam nebo vidim tebe
Gledam Sunce vidim tebe
Gledam Mesec vidim tebe
Ma, skloni se sa ekrana
Hoću da gledam utakmicu


2. Lepo I Ružno
Novinari kao novinari, svuda zabodu nos...
pa tako dodjoše na neku planinu.Nadju nekog čoveka i pitaju ga
-Dešava li se ovde nešto interesantno???
Ponadao se novinar temi za Pulzera.
-Kako da ne, ima lepih i ružnih dogadjaja.
Kaži šta je bilo lepo.
Pre jedno petnestak godina izgubi se susjedu ovca, celu noć smo je tražili. Nadjosmo je ujutro, i svi je redom kresnusmo.
-Mnogo je vulgarno, ima li nešto drugo??
-Ima, pre pet godina drugom susjedu se izgubi žena. Celu noć smo je tražili, a pred zoru je nadjosmo....svi smo je redom kresnuli...
-Dobro, dobro, ispričaj nešto ružno... ovo ipak ne miogu objaviti
-Evo, prošle godine izgubim se ja u planini, cele noći me tražili, pred zoru me našli i ....


Post je objavljen 23.07.2010. u 09:24 sati.