Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

Pobjeda na Zagorskom triatlonu


Jučer se u Gornjoj Stubici održao 9. po redu Zagorski triatlon. Staza je ostala nepromjenjena u odnosu na prijašnje godine. Plivala su se dva kruga po 375m u jezeru u Bedekovčini, zatim se išlo biciklima do Gornje Stubice gdje su se trčala dva brdovita kruga.
Plivačka staza mi ne odgovara jer je prva bova već na 100-tinjak metara. Pošto mi fali brzine obično zakasnim na tu prvu bovu, a onda se probijam naprijed na ostatku plivanja.Ta prva bova zna biti ključna jer se tu grupa razvuče, pa onaj tko malo zakasni na bovu gubi dosta vremena.
Isplivao sam u prvoj većoj grupi, oko minutu iza Lukine i 20-ak sekundi iza Milovana. Nakon par kilometara smo ih ulovili i do pred kraj vozili u velikoj grupi. Grupa se počela osipati na zadnjem usponu, pa smo u vodstvu ostali ja, Lukina i Petković.
Prvi krug sam trčao rame uz rame sa Lukinom, ali ni Petković nije bio daleko. Sredinom drugog kruga sam se uspio malo odvojiti i tu prednost sam zadržao do kraja. Drugi je u cilj ušao Lukina, a Petković je zauzeo 3. mjesto.
Matija je ove godine imao problema sa ozljedom, pa je imao dosta dugu pauzu na trčanju, ali čini se da se jako brzo vratio u formu.
Kod žena je Darija Pletikapa oborila svoj rekord staze. Drugoplasirana je bila Marina Milković koja je ove godine napravila veliki rezultatski skok i ako ovako nastavi u narednim godinama bi ženske utrke (u Hrvatskoj) mogle dobiti na zanimljivosti.
Istaknuo bi još i juniore Marinkovića, Jagušta i Jakovca koji su odradili odličnu utrku.
Ja sam zadovoljan sa svojom utrkom. Vidljiv je napredak u odnosu na prethodne godine, a da plivanje ove godine nije bilo 40-50s duže možda bi pao i rekord staze.
Idući vikend nastupam na sprint triatlonu u Kostreni na kojeg također idem iz treninga, pa onda slijedi malo odmora do svjetskog prvenstva u dugom triatlonu u Njemačkoj 1.8.

rezultati

slike Lidije Balley Petković


Post je objavljen 19.07.2010. u 11:43 sati.