Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cerovac

Marketing

Na I. hrvatskom natjecanju u sviranju sintesajzera odlučivale nijanse

Imamo prvu reakciju na upravo održano natjecanje iz pera novinarke Ane Kašnar dugo selo.hr koja piše za službene stranice Dugog Sela


U Osnovnoj školi Ivan Benković jučer je održano I. hrvatsko natjecanje u sviranju sintesajzera. Na natjecanje koje je organizirao Glazbeni studio Cerovac, uz pokroviteljstvo Grada Dugog Sela i Turističke zajednice Grada Dugog Sela prijavilo se je 23 natjecatelja sa šireg područja Grada Zagreba.

Natjecanje je bilo organizirano u dvije kategorije, mladi od 1. do 4. razreda te oni nešto stariji od 5. do 8. razreda, a pokazalo je ono najbolje od svakog tako da su u drugi krug prošli svi prijavljeni natjecatelji.

Međutim, stručni ocjenjivački sud koji su činili Eduard Kobešćak, Tina Grubišić te Kristina Prgomet odlučili su kako su pobjednici I. hrvatskog natjecanja u sviranju sintesajzera u kategoriji 1. do 4. razreda Karla Škvorc iz Vučetinca, a u kategoriji od 5. do 8. razreda Paolo Gredelj iz Vrbovca. Tehnička sposobnost, muzikalnost, težina skladbe, kreativnost samo su neki od kriterija koji je stručni ocjenjivački sud gledao prilikom odabira najboljeg.

Bilo je jako teško odlučiti, jer su svi bili stvarno odlični te su na kraju presudile nijanse, rekli su nam iz žirija nakon natjecanja. Isto tako u razgovoru s Ivanom Cerovcem koji je organizirao cijelo natjecanje doznajemo kako se šestomjesečni trud koji je uložen u organiziranje i više nego isplatio.

Ispred Grada, cijelo natjecanje pratili su i Anto Bauer, potpredsjednik Gradskog vijeća koji je pobjednicima uručio brojne nagrade te zlatnu diplomu za sudjelovanje kao i Veljko Bertak, pročelnik odjela za društvene djelatnosti.

Valja naglasiti kako je ovo prvo ovakvo natjecanje u Hrvatskoj, obzirom da sintesajzer nije na popisu instrumenata na kojima se sviraju službena natjecanja, a Cerovac je na kraju naglasio kako je iznimno zadovoljan održanim te čestitao svim sudionicima natjecanja i njihovim nastavnicima i izrazio želju za ponovnim okupljanjem dogodine .



Post je objavljen 08.07.2010. u 07:00 sati.