Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fvkmlnovosti

Marketing

PJESNIČKA VEČER S BRANKOM RAKIJAŠIĆEM

PITOMAČA: - Književnu večer Branka Rakijašića, pitomačkog pjesnika, u Knjižnici i čitaonici otvorila je 17. 6. 2010. u okviru Dana Općine, ravnateljica Slavica Vitković. Pozdravila je prisutne, posebno Željka Grgačića načelnika općine Pitomača, Branka Krušeca iz Draškovca, Mariju Bermanec i Ivanku Horvat iz Preloga.



Branko Rakijašić rođeni je Pitomačanin. Pisanjem pjesama počeo se baviti s pedeset godina. U protekle 3 godine napisao je fundus od 400 pjesama. Svoje radove objavljivao je u Zborniku književnog kruga Prelog, u časopisu Književnog kruga "Spart" u Velikoj Gorici, u Književnom krugu "Sveti Rok" u Draškovcu i drugima. Vjeruje u izlazak vlastite knjige poezije, koja bi istovremeno povećala fond zavičajne zbirke pitomačke Knjižnice. Piše na kajkavskom - materinjem i književnom jeziku. Prvi puta predstavio je sebe i svoje pjesme u Pitomači. Pjesme su mu "povjesnice" s tematikom: ljubav, domoljublje, Drava, Aršanj, Podravina, crkveni sadržaji, aktualne teme iz politike, i pjesme duhovnog i šaljivog sadržaja.



Posebnost Brankovog izričaja je dosadašnji fond dvadeset pet uglazbljenih pjesama. Dvije od njih izveli su gosti iz Međimurja, koje je uz brojne ostale Brankove uratke, uglazbio za zborno i solističko pjevanje, gost večeri Branko Krušec iz Draškovca. U Knjižnici pratio je na gitari pjevačice Bariju Bermanec i Ivanku Horvat, članice Pjevačkog zbora iz Preloga. Dio pjesama uglazbio je pokojni dr. Marijan Jergović. Autoru i gostima iz Međimurja posebno je čestitao Željko Grgačić, načelnik općine Pitomača. - S vama sam podijelio misli i "izlio" dušu. Učinili ste me sretnim. Hvala vam, na kraju večeri poezije rekao je pjesnik Branko Rakijašić iz Pitomače.

Barica Mihoković

Post je objavljen 01.07.2010. u 21:41 sati.