Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muskat

Marketing

http://www.subrock.bg-setac.com/02_reports/297.html

COPY/PASTE:

MUSKAT HAMBURG, CONCRETE WORMS, GUN SALE
Klub Ciklon
Beograd, 15.05.2010.

Dok su pripadnice nežnijeg pola izvodile svoje plesne po­krete uz Los Lobos, ja sam bio na putu ka novootvorenom klubu "Ciklon", koji će po svemu sudeći uskoro zauzeti poziciju koju jeimao "Living Room" u SKC-u. Na svu sreću i već kako to biva na "garage-underground" svirkama/kon­certima, iako se bližio novi dan muzičari još nisu ni izašli na binu (binu?). Jedno 50-ak posetilaca je čekalo da za­grevanje za predstojeći "Garage Fire" počne. Ponoć je valj­da pravo vreme za to, tako i bi.

Gun Sale iz Novog Sada su do­bili zadatak da oprobaju koliko decibela može izaći iz ozvuče­nja kluba. Može dosta, ne baš kvalitetno, ali može. No, to ne­ma veze sa bendom, Gun Sale su pružili sve što se od njih očekuje, visoko-oktanski r'nr'. Pržačina na prvu. Kakva je to razlika između koncerta koji sam ispratio pre svega 40-ak mi­nuta. Gun Sale iskazuju neskrivenu ljubav prema izvornim r'n'r klasicima prepakovanim u brzogoreće petarde, kao i ka bendovima koji su oličenje nepatvorenog i neobuzdanog u r'nr' kanonima (čitaj Rose Tattoo, Motorhead).
Uz sve posvete, u svoj set su udenuli i nekoliko svojih ko­mada koji uživo mnogo, mnogo bolje zvuče nego na njihovom debi albumu, a novi je na putu... bude li se ukačio makar delić en­ergije koju ovaj bend izbacuje iz sebe uživo biće radovanja. Teško da će ih neko zadržati.

Concrete Worms, su takođe nedavno zav­ršili snimanje novog albuma. Iskoristili su ovu priliku da kroz svoj konstantno jak i eksplozivan nastup, oprobaju i neke nove pesme. No, stari favoriti su jednostavno favoriti, a ozvučenje, pa dokle izdrži. Pardon, ne postoji kada ovaj bend svira. Garage-punk-roll u svom najboljem, najčistijem i sasvim sigurno najglasnijem obliku.

Muskat Hamburg, eto konačno sam dobio i tu priliku. Nekoliko puta su mi izmicali, sada u centru Beograda, u klupskom pros­toru bio sam spreman na sučeljavanje s bendom koji svi muzičari iz ekipe hvale. I hvale ih s razlogom. Muskat je neka vrsta vina, beše li? Ova petorka više zvuči kao pucanj iz muskete. To je ono što mnogi od nas vole da nazovu "down 'n dirty r'n'r", sa sve šokantnom skoro pa O.J. Simpson pe­rikom glavnog pevca, a možda je to At The Drive In stajling, ko će ga znati, ali brci, eh... Znoj je liptio sa njih, a iz instrumenata su izlazili zvuci koje na koje bi njihovi oči­gledni uzori Turbonegro bili itekako ponosni. U sklopu njihovog skoro pa jednosatnog nastupa dobismo i dve posvete, maloprepomenutim im uzorima. Više, mnogo više od očekivanog, Muskat hamburg je za svaku preporuku iskrenu!

Text by David Vartabedijan
Photo by Anamarija Vartabedijan


Post je objavljen 30.06.2010. u 18:51 sati.