Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

DRAGONERA" I "PORTO MARICCIO"
Istraga i kriza odgodile projekte
Objavljeno: 19.11.2009 | 06:55
Zadnja izmjena: 19.11.2009 | 13:42
Glas Isatre


Ocjena:
Nakon dvije godine zatišja konačno su se pokrenule stvari u vezi s velikim turističkim projektima "Dragonera" i "Porto Mariccio" između Peroja i Barbarige. Vlasnici projekata - austrijska Hypo Alpe-Adria Bank te tvrtke Noxas Holding i Mikos iz Švicarske - odlučili su revidirati stanje u kojem su projekti ostavljeni dvije godine zbog promjene u vlasničkoj i menadžmentskoj strukturi banke te osigurati sve potrebne dokumente i dozvole da bi gradnja mogla početi. Kada se to ostvari, vlasnici će se dati u potragu za suinvestitorom budući da sami ne mogu pokriti tako veliku investiciju. Projekti se zasad neće prodavati.

Ta su obećanja u srijedu vodnjanskom gradonačelniku Klaudiju Vitasoviću na zajedničkom sastanku u Vodnjanu dali zamjenik predsjednika Upravnog odbora bankarske grupacije Hypo Alpe Adria Group Andreas Dörhöfer, Dieter Malle, direktor Hypo Alpe Adria Beteiligungen GmbH, tvrtke koja drži vlasničke udjele u društvima nositeljima projekta, i švicarski odvjetnik Alfred Münch, koji je predstavljao Noxas Holding i Mikos. Sudjelovali su i Lorena Prebanda iz pulske tvrtke za poslovni konzalting Coin, koju su vlasnici zadužili za upravljanje projektom do dobivanja svih dozvola, te njihov pravni zastupnik pulski odvjetnik Goran Veljović.

- Svjesni smo teške financijske situacije zbog svjetske gospodarske krize i u ovom trenutku ne bismo trebali biti nerealni i investitorima postavljati rokove, pogotovo jer su u fazi traženja strateškog partnera koji će zajedno s njima financirati gradnju, istaknuo je Vitasović.

Prebanda, koja je odnedavno i članica Uprave AB Maris Toursa i Darije, kaže da će njen zadatak biti prikupljanje sve potrebne dokumentacije do početka gradnje. - Što se tiče namjene i sadržaja u Dragoneri i Porto Maricciu, sve ostaje isto kao i prije, rekla je Prebanda i dodala da će se početak gradnje objekata te koliko će za to trebati novca znati nakon temeljite analize trenutne situacije.

Na pitanje zašto se na vodnjanskom priobalju ništa nije radilo dvije godine iako se 2006. najavljivalo da će resort Porto Mariccio s marinom i golf igralištem biti gotov do sredine ove godine, kada ga je trebao preuzeti poznati svjetski hotelski lanac Kempinski, Dörhöfer odgovara da su za to krive promjene unutar Hypo banke. Naime, prije dvije godine tu je banku preuzela njemačka Bayerische Landesbank. Osim promjene u vlasničkoj strukturi, izmijenio se i čitav menadžment, koji je pokrenuo istragu i analizu svih projekata u koje je banka bila uključena, dakle i onih u Barbarigi.

- Htjeli smo provjeriti glasine da su u projekt vlasnički bili involvirani hrvatski i austrijski političari te članovi menadžmenta Hypo banke. Naša je provjera pokazala da to nije istina. Iako se nakon promjena u banci govorilo da će ona prodati sve svoje projekte vezane za nekretnine i turizam, Dörhöfer kaže da to s ovim projektima neće biti slučaj i da će ostati vjerni hrvatskom turizmu. (B. BAN)

CJELOVITI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


OCIJENI: Select ratingOcijeni sa 1/5Ocijeni sa 2/5Ocijeni sa 3/5Ocijeni sa 4/5Ocijeni sa 5/5Ocijeni sa 1/5Ocijeni sa 2/5Ocijeni sa 3/5Ocijeni sa 4/5Ocijeni sa 5/5


KOMENTIRAJ:

PRINTAJ POŠALJI Spremi u favorite
Severino / Srijeda, 30.06.2010. - 14:28. uredi odgovori
Istrianu 55 treba dati punu podrsku na pitanju sto radi Zupanija, USKOK, pravosudje i cjelokupna kriminalna banda zemlje. Mozda da se pokrene peticija na tu temu prije nego sto nam doslovce opljackaju Istriu ili proglasi nova Labinska Republika
Istrijan55 / Četvrtak, 19.11.2009. - 15:18. odgovori
TKO JE TAJ ??- koji ce uspjeti raskrinkati ovu bandu lopovsku? trebalo bi se vratiti na PRVI KORAK - PRVA PROMEJNA VLASNISTVA - je svakako zanimljivija nego sto se sada pokusava napraviti. Trebalo bi IZLISTATI sve NASE - ukljucene u ove poslove od pocetka - i pratiti TRAGOVE NOVCA. Ovo bi bio dobar primjer da se NAROD - informira - kako "HRVATSKA PRIVATIZACIJA i PRETVORBA" radi i unistava sve oko sebe. Trazi se DOBROVOLJAC - novinar istrazivac- kojega bi se isplatilo PLATITI - nasim - zupanijskim sredstvima - da napravi neutralni istrazivanje - i prikaze cijelu GENETIKU - ovoga projekta. Da li je ITKO zainteresiran da se nesto tako napravi??!! Skupstina Zupanije, USKOK, pravosudni sektor, politika, OPORBA - bilo tko??!! Pa zasto svi zajedno imamo sve navedeno??!! Halo - ima li koga na ovome svijetu - TKO bi se USUDIO to sve ISTRAZITI i objelodaniti??!!

Post je objavljen 30.06.2010. u 15:20 sati.