Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack

Marketing

EPILOG

Jug je doista drugačiji od sjevera. Dok je sjever turističkiji, bogatiji i slickaniji, jug je siromašniji i oronuliji, a turista gotovo da i nema. Trebam li birati između ova dva lica Italije, zasigurno bih izabrao ovo drugo. Jer unatoč svom siromaštvu i prljavštini, jug je ona autentičnija Italija. Ona Italija koja se nije prodala za novac i gdje još uvijek vladaju neki drugi običaji poput jakih obiteljskih i prijateljskih veza. Možda je malo prepretenciozno nazivati Apuliju drugom Toskanom, ali i Apulija ima jako puno za ponuditi posjetiteljima. Zašto bismo morali uopće ovu regiju uspoređivati s Toskanom?! Nazovimo Apuliju Apulijom i takvu je trebamo prezentirati svijetu. Potencijala ova regija itekako ima. Smeće je glavni problem i tu bi se pod hitno nešto trebalo promijeniti. Ali ljudi su ovdje dragi i smireni. Tempo života je puno laganiji nego na sjeveru. A hrana je uistinu božanska. Što se tiče cijena, s izuzetkom smještaja, cijene su umjerene - od prijevoza do hrane u restoranima i shoppinga.
Iako nisam neki veliki poklonik Italije, priznajem da me jug uspio dirnuti. Naravno, treba mi puno više od četiri dana da se stekne potpuniji dojam o ovoj regiji, ali početak nije loš.
Najradije bih rekao: "Ljudi, ne idite u Apuliju! Ne vrijedi novaca! Odite negdje drugdje!"
Kako bih Apuliju zadržao za sebe... Ali u današnjem svijetu globalizacije teško je ovakvo nešto održati tajnom. Isplati se posjetiti Apuliju. Ne želim lagati. No, iskreno se nadam da ona neće ubrzo postati "neka nova Toskana".

------------------------------F I N E------------------------------



Post je objavljen 23.06.2010. u 23:08 sati.