Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/damok

Marketing

Komercijalizacija zdravlja

Čitam o događaju gdje medicinsko osoblje nije htjelo pomoći ženi koja je pala i polomila se, pa se pitam...

Amerikanci su otišli najdalje sa komercijalizacijom zdravlja. Za jednu zubnu protezu dižu hipoteke na kuće.
Bojim se da kod njih započinje ono čemu stremi elita - da zdravlje košta i da imunosni sustav nema što besplatno raditi u tijelu čovjeka. Njega treba eliminirati, a za nadomjestak će brinuti skupe tablete i lijekovi.
Eliminacija je već počela putem hrane. Kada ste zadnji put pojeli kupovni paradajz koji je imao okus kakav paradajz mora imati? Srednje veličine, iznimno sočan, kiselkast.... i baš po paradajzu.
Ja se ne sjećam više,
ovo što se kupuje ima okus papira iz ispisane školske bilježnice. Kako očekivati da iz takvog povrća dobiješ vitamine koji su ti potrebni?
Promjene zbog nedostatka vitamina najvidljivije su na koži, noktima i kosi, pogledajte se malo. Koža na rukama suha, ispucana oko noktiju, na noktima bjelkasti flkovi ili točkice, listaju se, koža je masna i suha istovremeno, a kreme ne pomažu. Koža je ogledalo imunosnog sustava.
Eh...
Ipak, svečano obećajem da mene medicinski sustav neće sisati, nikakvim terapijama za akutne i kronične bolesti, radije ću krepat...

PS: Ako osjetite da povrće nije ono što se deklarira, jednostavno nemojte ga pojesti. Izvadite iz sendviča, odvucite vilicom, na rub tanjura. Poslušajte šesto čulo.

Post je objavljen 24.06.2010. u 07:45 sati.