Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dorothys-world

Marketing

1. poglavlje

Uhvatila su se za ruke i otiše k njihovoj baki u dnevni boravak. Ona je gledala neku sapunicu na televiziji. Rekle su joj za ta pisma. Baka je bila jako ponosna. Uzela je papir u svoje ruke i prstima pokazala na popis stvari koje treba otoči kupiti. Ustala se, uzela papir, pozvala malog Chada i svi su zajedno stali ispred kuhinjskog stola. Uhvatili su se za ruke. Baka je podigla jednu ruku u zrak i glasno i razgovjetno rekla "Ulica Postilox!". U jednoj sekundi svi su bili u ulici punoj raznih trgovina. Dorothy se u čudu okretala oko sebe gledajuči sve te trgovine. Njen je mali polubrat Chad skakutao oko nje. Ušli su u trgovinu kotlića. Na policama su se sjaili kotliči raznih boja i veličina. Marisa i Dorothy su gledale kotliče na policama, a baka je krenula prema prodavaču koji je čitao novine.
"Dobar dan gospođo. Kako vam mogu pomoči?" rekao je prodavač spuštajuči novine na stolac.
"Dobar dan. Došli smo kupiti kotliče za ove mlade dame." Odgovorila mu je ponosno baka.
"Evo,ovo je najnovija kolekcija." Rekao je prodavač pokazujuči na policu.
"Ja bi ovaj bako! Ovaj ovdje,bijeli!" Radosno je rekla Marisa pokazujuči na bijeli kotlić.
"Odlično. Onda čemo uzeti jedan bijeli.A koji ti želiš Dorothy?" Baka ju je upitala.
"Hmm...neznam...nemogu se odlučiti...možda ovaj crni..Ili ovaj plavi...Ne,ne, uzeti ču ovaj sivi! Da,taj sivi!"
"Uredu,znači,uzeti čemo jedan bijeli i jedan sivi." Rekla je baka prodavaču koj je naplatio i spremio kotliče u kutije.
"Hvala i doviđenja." Rekao je prodavač koj im je davao kutije.
"Doviđenja!" Pozdravili su ga izlazeči iz trgovine. Sjeli su na klupicu i pogledali papir što još trebaju kupiti. Ušli su u trgovinu sa odječom. Tamo ih je dočekala jedna mlada žena. Došla je do njih i bacila se na posao. iz velikog je ormara izvadila 2 svjetlo zelene suknjice i 2 bijele košulje. Dala ih je Dorothy i Marisi i rekla im je da ih odu probati. Onda je iz manjeg ormarića izvadila 2 para bijelih cipelica i svijetlo zelene čarapice. Odnijela im je to u svlačionicu. Savršeno im je pristajalo. Stale u jedna pored druge a prodavačica je sa police uzela 2 bijela šeširića i 2 svijtlo zelena sakoa. Svakoj je stavila šeširić na glavu i svaka je obukla sako. Stajalo im je savršeno. A onda je prodavačica svakoj u ruke stavila po 1 sako,košulju,suknjicu,čarapice,šeširić i cipelice. tišle su se presvuči a prodavačica im je spremila uniforme u vrečice. Sljedeča im je stanica bila trgovina sa knjigama i ostalim priborom. Ušle su unutra. Trgovina je bila jako velika. Baka je došla do prodavača i zamolila ga popis knjiga za 1. razred. Prodavač je uzeo popis i došao do police sa knjigama. Uzeo je sve potrebne knjige i stavio ih u veliku košaru. Zatim ih je doveo do police sa bilježnicama gdje su djevojke odabrale bilježnice i stavile ih u košaru. A onda ih je odveo na 2.kat gdje su bila pera. Bio je velik izbor. Svakakvih boja i veličina. Dorothy je odmah vidjela pero koje joj se svidjelo. Stajalo je na zadnjoj polici,samo za sebe.
"Ovo ću!" Viknula je i dotrčala do police. Uzela ga je u ruke. Bilo je malo i svijetlo zelene boje. Sjailo se na laganom svijetlu. Djelovalo je tako čarobno. Dok se Dorothy divila peru koje je držala u ruci, Marisa je birala svoje. Nije se mogla odlučiti. Trčkarala je od police do police, nebi li našla ono koje joj se doista sviđa. Nakon dugog razmišljanja i trčkaranja odlučila se za veliko crno-bijelo pero. Svaka je dobila posebnu kutijicu i tintu za svoje pero. Prodavać im je sve spakirao u vrečice i svi su zadovoljno izašli iz trgovine. Preostao im je još samo posjet trgovini sa životinjama. Ušli su unutra. Unutra je bila velika buka. Prodavačica je došla do njih i upitala ih koju životinju žele. Žele li žabu,guštera,papigu ili zeca. Dorothy se odlučila za sniježno bijelu papigu, a Marisa za malu žutu žabu. Prodavačica je stavila papigu u krletku i žabu u mali aquari sa malim umjetnim otočičem. Izašli su iz trgovine,uhvatili su se za ruke,baka je jednu ruku dignula u zrak i rekla "Kuća!". U trenutku su se stvorili u kući. Dorothy je odtrčala u svoju sobu i svoju papigu stavila odmah do njenog stola. Knjige i pero je stavila na policu,kotlić na pod ispod police,a uniformu je spremila u svoj ormar. Nije mogla dočekati tu nedjelju da napokon sa svojom sestrom Marisom ode u Postilox. Bila je tako uzbuđena.




Post je objavljen 20.06.2010. u 14:46 sati.