Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Kraj Svećeničke godine! I novi Početak!



"Draga braćo u svećeništvu, na ovom hodočašću apostolskim grobovima u Svećeničkoj godini molimo za sve svećenike, osobito za one koji su u posebnim teškoćama. Molimo za svećenička i druga duhovna zvanja u našoj Domovini i cijelom svijetu. Molimo za Petrovog nasljednika papu Benedikta XVI. da ga Gospodin uzdrži i krijepi u službi svoje Crkve. Molimo za Crkvu da bude dostojna povjerenja što ga je Bog u nju stavio, kako bi uvijek hrabro naviještala mudrost križa. Amen."

Homilija kardinala Josipa Bozanića u prigodi svećeničkog hodočašća u Rim na završetku Svećeničke godine, Rim, Hrvatska crkva svetog Jeronima, 10. lipnja 2010.

Ova godina je doista bila za mene nešto posebno! Prava svećenička! Prije točno godinu dana, vratila sam se iz misija - 9. lipnja...Odmah se priključila Papinoj Tjelovskoj procesiji u Rimu, posjetila sv. Antu u Padovi 13.6, blagdan Srca Isusova dočekala s Kćerima Srca Isusova u Veneciji, i Blagdan Srca Marijina - u svojoj Župi!!! Nakon jutarnjeg svećeničkog ređenja u katedrali, na samom početku svećeničke godine...Kao prvo što sam učinila, vrativši se nakon dvije godine u Hrvatsku! Doista prepuno čuda i milosti...

A sad sam već i registrirala Udrugu - "Kristov Stol" - Sestri Lenki redovito šaljemo donacije svaki 1. petak u mjesecu, ovih dana ćemo pokrenuti i web stranicu Udruge...Bog doista djeluje! Baš kao i vaše molitve!

A ništa od toga ne bi moglo biti bez vaših molitvi, i naših - Svećenika! Molimo i dalje za njih! Ionako nemam osjećaj da je njihova godina prošla...Ma posvećujmo im i dalje, svaku godinu! I svaki dan!

Neka ih Bog čuva i blagoslovi! Baš kao i oni nas! Hvala Mu! I hvala im!

Papa o završetku Svećeničke godine

Post je objavljen 11.06.2010. u 21:08 sati.