Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkdubravamladi

Marketing

Che bella Italia

Trodnevni boravak četrdeseteročlane ekspedicije NK Dubrave u Italiji bio je sportski uspješan i turistički bogat. Spavali smo i natjecali se u Mason Vicentinu, prekrasnom malom mjestu sjeverne Italije poznatom po trešnjama. Djeca su s trenerima bila smještena u prostorijama kluba i alpinističkom domu, a roditelji u hotelu obližnjeg Longa di Schiavona. Na turniru smo od 24 ekipe bili zastupljeni sa čak tri momčadi, a sve ostalo bili su klubovi iz nekoliko obližnjih talijanskih regija Vicenza, Treviso, Padova, Rovigo. Svi naši dečki su u dva natjecateljska dana odigrali po osam utakmica i odlično se prestavili. Limači 99 bili su apsolutno najbolja momčad turnira sa svih osam pobjeda i gol razlikom 39/1. Limači 00 osvojili su peto mjesto sa postignutih 17 zgoditaka, a treća momčad Dubrave, sastavljena od igrača oba godišta, također se dobro nosila sa svojim protivnicima postigavši čak 23 gola. Osim nogometnih uzbuđenja, djeca će vjerujem ovaj izlet pamtiti i po prijateljstvu sa dječacima Robertom i ostalima te obilasku bazilika Sv. Ante Padovanskog i Sv. Leopolda Mandića u Padovi, a roditelji po izuzetnom gostoprimstvu domaćina A.S.D. Colceresa MPM kojima ćemo se, nadam se, znati odužiti na našem turniru u kolovozu. U svakom slučaju bila je ovo još jedna prilika za zbližavanje djece, trenera (i roditelja) i još bolje upoznavanje.
Čitavu organizaciju i koordinaciju našeg boravka u Italiji odradio je već treći puta tata Budja, kojemu se posebno zahvaljujemo na potrošenom strpljenju, trudu, vremenu i još koječemu. Hvala njemu i njegovim, a sada i našim talijanskim prijateljima Sebastianu, Fabriziu, Mariji, koji su nam bili neprestano na usluzi i od pomoći.
I još riječ dvije o samome turniru. Turnir je započeo u subotu popodne mimohodom kroz čitavo mjesto svih učesnika turnira predvođenih mažoretkinjama i limenom glazbom. Utakmice su se igrale 5+1 na četvrtini terena po 16 minuta. No ono što je zaista bilo impresivno vidjeti je da su u organizaciji i realizaciji turnira sudjelovali svi članovi kluba kao i čitava šira zajednica. Od škole u kojoj su se nogometaši presvlačili i tuširali, policije koja je regulirala promet tijekom mimohoda, ugostitelja koji su pripremali obroke, saniteta koji je dežurao cijeli dan na stadionu, preko klupskih juniora i seniora koji su sudili i vodili utakmice, pionira koji su skupljali lopte, domaćina momčadi koji su spavali s djecom pa sve do roditelja volontera koji su zajedno sa predsjednikom i dopredsjednikom kluba po cijele dane radili za šankom.
Više slika uskoro pod "aktualno" i "natjecanja".

Post je objavljen 01.06.2010. u 09:57 sati.