Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zelenioddarka

Marketing

GOLF

Zakon o golfu, kao jedan od katastrfalnijih prijedloga o kojem se raspravlja u Hrvatskom saboru, Zelena lista odlučno odbacuje.Izvlastiti, pogodovati investitoru, dozvoliti apartmanizaciju.....Tu je i deklaracija EGP-a protiv ovog zakona.No, golf igrališta su moguća i bez nakaradnog zakona.Evo primjera o izgradnji golf terena predloženog od Zelene lste iz dalmacije:
ZELENA LISTA - priopćenje povodom plana sanacije Karepovca
Jednoglasno u veljači Gradsko vijeće prihvatilo je potpuno novi i dijametralno suprotan plan sanacije Karepovca od prethodnog kojeg je ponudio IGH.
Prezentacije plana javnosti koji je predočio savjetnik gradonačelnika prof. Jakša Miličić Zelene je ostavio u dubokoj nedoumici.
Basnoslovno skupa sanacija Karapovca zamaskirana je u kvaziurbanističku viziju razvoja Dalmacije u kojoj bi Split postao financijsko upravni centar Mediterana. Ponuđena je doslovce manhatanizacija Žrnovnice.?!
„ Karepovački san “, poput Blagajićeve vizije Čiova, predstavlja tragikomično propitivanje da se megalomanskim vizijama pokuša uhvatiti davno izgubljen korak razvoja s gradovima konkurentima Rijekom i Zadrom koji koriste sve svoje potencijale za osvajanje titule regionalne prijestolnice.
Mi sanjamo potpuno klišeizirane gradske projekte Sjeverne luke, Dračevca, Kopilice, Karepovca čije su poluge razvoja tipizirani megatrgovački centri, sportski tereni , monumentalne građevine prepune birokracije , banaka i administracije a budimo se s nemogućnošću da udovoljimo zahtjevu jedne proizvodne transnacionalne kompanije (IKEA).
Zelenu listu zanima isključivo plan sanacije Karepovca koji se neprihvatljivo odgađa iz godine u godinu. Kasni se s otkupom zemljišta , dobivanjem svih službenih dozvola što su preduvjeti sanacije.
Projekt „miriše“ na pokušaj da se novcima naših i europskih poreznih obveznika pripremi teren za komercijalne interese lobista iza scene.
Prava je rasipnost u ova recesijska vremena baciti desetak milijuna kuna koji su već potrošeni na pripremu sanacije prema ugovoru s Fondom i početi od nule zapravo minusa od 60 milijuna eura.
Prezentacija nije dala nikakvu stručnu podlogu ni ekspertizu pa je zelenima nejasno što su u vijećnici vidjeli u grafičkim prikazima i shemama.
Iznenađeni smo brzinom koja prati izradu tendera koji bi mogao lako biti skrojen prema modelu prezentacije.
Što se tiče vizije nakon minimalne sanacije Zelena lista predlaže na Karepovcu izgradnju golf terena koji kronično nedostaje Dalmaciji a koji bi uz Hilton i ostale hotele bio atraktor bogate klijentele svijeta.



Post je objavljen 01.06.2010. u 08:44 sati.