Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Hrvatski katolički filmski festival!

Naiđoh jutros na jednu temu koja mi se baš svidjela! A i nadovezala na tematiku o kojoj sam se ovih dana dopisivala s jednim blogerom...Naime, s više strana mi je stigao mail o potpisivanju nekakve peticije protiv nekakvog američkog svetogrdnog filma...Kao da je to nešto novo...I kao da se takvim peticijicama Bog zna šta može postići...Osim što se navedeni film dodatno besplatno "reklamira" slanjem informacija o njemu na mnoštvo adresa...

I baš mu napisah:
"Dobila sam ovo već sa dvije tri strane, ali moje iskreno mišljenje je da proslijeđivanjem tako čega ima više štete nego koristi...Npr. inače ne bih niti znala za taj film, znači ovako ga se dodatno besplatno reklamira, tj. daje mu se medijskog, odnosno virtualnog prostora...Naravno da me spoznaja o takvom filmu (ako je uopće istina...) zabolila, pogodila i povrijedila moje katoličke osjećaje...Ali namjerno nisam niti ću ići potpisivati tu peticiju, jer se njome ionako ništa ne postiže...Treba raditi, moliti, činiti dobro...A zlo maksimalno suzbijati, minimizirati...
...
Ma ja mislim da se najbolje boriti izradom vlastitih kvalitetnih filmova npr, umjesto "peticioniranja" protiv njihovih...

Usput, nedavno sam u kinu gledala film Aleluja, uz iznimku par manjih scena, iznimno mi se dopao...Uz svježu i pozitivnu poruku...Onako, kao da ga je radio neki ateist, koji jako cijeni i simpatizira Crkvu i svećenike...Neobičan film, iz jedne druge perspektive...Iako možda nije za preosjetljive vjernike...Ako ti dođe "pod oko" baš bi me zanimalo i tvoje mišljenje..."

Film Le missionnaire - Aleluja

Isječci iz filma

"Užasno dobar i zanimljiv! Sve je nekako izokrenuto, ali - na pozitivnu stranu...Ima par scena, (ukupno ne više od nekoliko sekundi) kojih baš i ne bi moralo biti, ali sve drugo je jako poticajno i zanimljivo, duhovito i inteligentno..."

No, ono o čemu sam sada htjela pisati je katolički filmski festival u Rijeci! Ta vijest mi je došla kao naručena, obzirom na prethodnu korespondenciju! Tako se to radi!

Festival hrvatskih vjerskih filmova

"Rijeka, (IKA) - U hrvatskom marijanskom svetištu Gospe Trsatske u Rijeci od 2. do 4. lipnja održat će se festival hrvatskih vjerskih filmova kojega organiziraju Istra film i Franjevački samostan.
Budući da se u Hrvatskoj godišnje snimi više desetaka filmova vjerskog sadržaja, različitih žanrova i dužine trajanja, to će ovaj specijalizirani filmski festival na jednom mjestu okupiti godišnju produkciju hrvatskih vjerskih filmova i izložiti ih natjecateljskom vrednovanju.
Na Festivalu mogu sudjelovati filmovi svih žanrova u kojima se iskazuju evangelizacijske i društvene vrijednosti Katoličke crkve u Hrvata - igrani, dokumentarni, animirani, obrazovni, amaterski – uz uvjet da ne traju duže od 60 minuta. ..."

Trsat Istrafilm

Popis filmova - vrlo zanimljivo!

Post je objavljen 30.05.2010. u 09:12 sati.