Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mistagogy

Marketing

Živa riječ Evanđelja po Duhu Svetom razliježe se Crkvom


"Bog, koji je jednoć progovorio, bez prekida razgovara sa Zaručnicom svoga ljubljenog Sina; i Duh Sveti, po kojem se živa riječ Evanđelja razliježe u Crkvi i po njoj u svijetu, uvodi svoje vjerne u svu istinu te čini da u njima obilno stanuje riječ Kristova."
Dei Verbum 7.
Imao sam svojedobno, za mene, zanimljivo iskustvo pri čitanju Biblije u crkvi. Čitanja su bila poslije mise. Budući se, zbog dugačke kolone za ispovijed nisam stigao ispovjediti ni prije, ni za vrijeme mise, ostao sam u redu i nakon nje. Svećenik je i dalje ispovjedao. U trenutku kada je osoba ispred mene ušla u ispovjedaonicu, i ja se našao kao prvi u koloni, doživio sam takvo “prokazivanje” svojih grijeha da sam mislio da svi iz klupa gledaju samo u mene. Riječi Biblije, koje su se u tom trenutku čitale, su me pogađale sve do jedne.
To “prokazivanje” mi je pomoglo da se još više skrušim i ponizim, te bez kalkulacija i s dubljim kajanjem jasno izrečem svoje grijehe.
Kasnije, uz kavu s par prijatelja, iz razgovora koji smo vodili uočio sam kako su i oni bili svjesni da su se te riječi odnosile na mene.
Bile su to riječi koje su rastavljale moje kosti od moždine, a duboko su vezane uz moj karakter. (onaj lošiji dio, naravno)

Post je objavljen 22.05.2010. u 18:47 sati.