Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Varšavska - Priopćenje za javnost Zelene liste



PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

HOTO-ZID POPUT BERLINSKOG ZIDA U SRCU ZAGREBA

Zelena lista, pridružena članica Europskih zelenih, najoštrije osuđuje podizanje zidova usred pješačke zone Varšavske ulice od strane poduzetnika Horvatinčića, a uz asistenciju jakih snaga specijalne i temeljne policije.

Tim činom, uz pomoć državnih organa vlasti i prisile, provodi se grabež i otimanje općeg i javnog dobra građana Zagreba u korist privatnog investitora i krupnog kapitala nepoznatog porijekla.

U hrvatsko-zagrebačkim prilikama ta ograda budućeg gradilišta u Varšavskoj postaje razdjelnica među svjetovima i kulturama, čime dobiva simbolično-moralnu težinu berlinskog zida.

S jedne strane su građani i lokalna samouprava koji brane teško stečene demokratske slobode odlučivanja - u želji da sačuvaju javno dobro i prostor.

S druge strane HOTO-zida je dubiozni investitor sa sumnjivim kapitalom i zaštitarima, kojemu na usluzi stoji gradska i državna vlast sa svojim represivnim instrumentarijem - temeljnom i specijalnom policijom.

Opravdano postavljamo pitanja Vladi:
Da li je specijalna policija službeno uvrštena u sastav i mjere novoosnovanog Ureda za otklanjanje prepreka investicijskom kapitalu na čijem su čelu ministar Šuker i ministrica Matulović Dropulić, a u pozadini čući Borislav Škegro sa svojim reformama?

Ako je volja građana i javna dobrobit najveća prepreka koju treba ukloniti – na koji se stvarni legitimitet usuđuje pozivati sadašnja gradska i državna vlast?

>>Komu zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom!<<
(P.P.Njegoš, Gorski Vijenac, 1847.)

Za Zelenu listu:
Vlasta Toth,supredsjednica


Post je objavljen 17.05.2010. u 23:46 sati.