Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

BIOGRADSKI STUDENTI NA KORNATIMA I TELAŠĆICI

KORNATI
Piše / Foto: Velimir Brkić

Priča o gradnji spomen-parka zadarskog arhitekta Nike Bašića na mjestu stradanja dvanaestorice vatrogasaca na Velom vrhu na otoku Kornatu, priča je o golemoj energiji onih koji svojim sudjelovanjem u tom projektu odaju počast stradalima i svjedoče zajedništvu, kazao je Šangulin, predsjednik Gradskog vijeća i član uprave dislociranog studija.

Image and video hosting by TinyPic

Studenti prve i druge godine Visoke škole za poslovanje i upravljanje s pravom javnosti "Baltazar Adam Krčelić" iz Zaprešića, dislocirani studij u Biogradu na Moru, održali su terensku nastavu, cjelodnevni izlet u Nacionalni park Kornati i Park prirode Telašćica. Studente je predvodio dekan prof. Nikola Skledar i prodekan i voditelj odjeljenja u Biogradu prof. Savo Vojnović te predsjednik Gradskog vijeća i član uprave dislociranog studija Tonči Šangulin, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i profesori.

Profesori i studenti na surovom krševitom terenu odali su počast minutom šutnje tragično preminulim vatrogascima na mjestu pogibije na otoku Kornatu, gdje je u tijeku gradnja suhozida u obliku križa posvećenim stradalim vatrogascima. Nimalo lagan posao. U kolovozu će se obilježiti treća obljetnica kornatske tragedije.
- Priča o gradnji spomen-parka zadarskog arhitekta Nike Bašića na mjestu stradanja dvanaestorice vatrogasaca na Velom vrhu na otoku Kornatu priča je o golemoj energiji onih koji svojim sudjelovanjem u tom projektu odaju počast stradalima i svjedoče zajedništvu, kazao je Šangulin.
.... pročitaj više



Post je objavljen 13.05.2010. u 12:00 sati.