Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/shukra

Marketing

UZROCI BOLESTIBudući da počiva na energetskoj razini, bolest možemo shvatiti kao nesklad životne energije i kao težnju tijela da ponovo dostigne svoje zdravlje.
Kašalj, hunjavica, proljev i sl. pokušaji su organizma da se očisti od bakterija, virusa i drugih tvari (pušački kašalj) kako bi opet mogao besprijekorno funkcionirati.
Temperatura i druge upalne reakcije mobiliziraju životnu snagu. Liječenje koje potiskuje simptome, bilo klasičnom ili alternativnom medicinom, usporava proces izlječenja i kod višekratnog postupka dovodi do kroničnog stanja.

Sveopće trovanje i uništenje prirode koje je pretežno uzrokovano tehnikom, kemijom, radioaktivnim tvarima, mnogobrojnim zračenjima (TV, mobiteli i sl.) očituje se na drastičan način.
Sve to opterećuje naš imuni i stanični sustav. Protiv toga se gotovo i ne možemo obraniti, tomu smo izloženi i jedino nam preostaje da pod tim uvjetima učinimo ono što je za nas moguće bolje i izbjegavamo ono što se izbjeći može.Švicarski liječnik Paracelsus (1493god.) je uzročnike bolesti, je u svom Opus Paramirum u 5 knjiga, podijelio uzročnike bolesti u 5 kategorija:


1. Ens astrorum – ili razlozi koji leže u ljudskome zviježđu. U trenutku rođenja svakog čovjeka leži ''zapisan'' njegov životni zadatak, moguće bolesti, nasljedne osobine, te mogući kraj života. To se odražava i u genetskim predodređenostima. No ipak, radi se o vjerojatnostima, o tendencijama, a ne o determinaciji. O nama samima, o našoj slobodnoj volji, ovisi hoćemo li kroz život prolaziti poput lutaka na koncu ili ćemo život uzeti u svoje ruke i ''iskrojiti'' ga onako kako želimo.

Više o astrološkim uzrocima bolesti i sprečavanju istih, možete pogledati na:

http://djotis.prakriti.hr

Više o genetskim predodređenostima možete pogledati na:

http://theta.prakriti.hr


Paracelsus : ''Zviježđe je podložno mudrima. Ono se ima ravnati prema njima, a ne oni prema zviježđu. Samo čovjekom koji je animalan vlada zviježđe, sili ga da ne može drugačije nego slijediti ga – kao što kradljivac ne može izbjeći vješala, ubojica mučenje, ribič ribe, pticolovac ptice, a lovac divljač.
Ali to je zbog toga što takav čovjek sebe ne poznaje, niti se zna koristiti snagama koje su skrivene u njemu i ne zna da on nosi zviježđe u sebi, da je on mikrokozmos i da u sebi skriva cijeli nebeski svod. S pravom ga se može grditi kao budalastog i glupog, pa mora u grubom sužanjstvu biti podložan svemu zemaljskom – smrtnom.''2. Ens Spirituum razlozi koji izviru iz kolektivne svijesti. Cijeli je naš život prožet energijama koje izviru iz naših kolektivnih misli i osjećaja. Naš život je često puta određen stečenim navikama, tradicijama, masovnim medijima, televizijom, odgojem u školi. Kod djece i mladih vidimo kako su nezaštićeno izloženi momentalnom kaosu koji su prethodne generacije stvorile iz svoje vlastite neslobode.
Budući da smo tim silama još uvijek neslobodni izloženi, i tijelo će na kraju očitovati odgovarajuće bolesti.

Više o oslobađanju od kolektivne svijesti možete pogledati na:

http://theta.prakriti.hr/sustavi.php3. Ens veneni razlozi koji izviru iz trovanja. To može biti sve što nas pogađa, a potječe iz naših životnih uvjeta: okoliš, zrak, voda, hrana koja nam ne odgovara, GMO hrana, utjecaji kemijskih supstancija (lijekovi), pesticidi, herbicidi, radioaktivna onečišćenja itd.

Čišćenje tijela od raznih zagađenja izvrsno se radi raznim prirodnim i ajurvedskim preparatima i dijetetskom ishranom.

Energetsko čišćenje i regeneracija stanica u tijelu vrlo učinkovito se tretira biorezonantnom terapijom, više pogledajte ovdje:

http://energo-terapija.prakriti.hr/biorezonant.php

Čišćenje aure od negativnih energija i čišćenje naše podsvijesti od negativnih vjerovanja i obrazaca po kojima živimo, uspješno se tretira Theta iscjeljivanjem, više pogledajte ovdje:

http://theta.prakriti.hr

Čišćenje emocija uspješno se tretira Bachovom cvjetnom terapijom, više pogledajte ovdje:

http://energo-terapija.prakriti.hr/bach.php4. Ens naturae prirodni razlozi. Trošenja, dječje bolesti, kratki akutni događaji i sl., pri čemu dolazi do procesa čišćenja i oslobađanja.
Bolest izbija pri padu imuniteta. Bakterije, virusi i sl. samo su prvom planu uzročnici bolesti, izazivači, dakle pomoćnici bolesti za upalne reakcije.
Mogući ishodi akutnih bolesti su:

- OZDRAVLJENJE – kada je životna snaga kadra uspostaviti prvobitni ili jedan viši stupanj zdravlja, sa ili bez poticaja homeopatskog ili nekog drugog prirodnog lijeka. Nakon stvarno iscijeljenih bolesti često se osjećamo zdravije nego prije.
- KRONIFIKACIJA – kada životna snaga više nije kadra prevladati bolesno stanje, ili je neadekvatna terapija sprečava, ili bolesnik svojim nerazumnim načinom života ometa procese ozdravljenja u tijelu. Tada bolest dugo traje i postaje kronična.
- SMRT – kada je životna snaga toliko oslabljena da ne može nastupiti ozdravljenje, uslijed čega dolazi do odvajanja duše od tijela.

Jačanje imuniteta, savladavanje virusa i bakterija uspješno se tretira Biorezonantnom terapijom i homeopatijom, više pogledajte ovdje:

http://energo-terapija.prakriti.hr/homeopatija.php

http://energo-terapija.prakriti.hr/biorezonant.php5. Ens dei razlozi duše. Istinski i prvi uzrok bolest jest odvojenost od Boga. Izgubili smo kontakt sa Bogom, sa Bitkom, sa svojim Izvorom. Paracelzus, a i drugi veliki učitelji i drevni liječnici govore da je prvi grijeh čovjekov više ne poznavati Boga u sebi.

Povratak k svome Bitku dostiže se i doživljava putem transcendiranja, radeći jednostavnu tehniku TM – tarnscendentalne meditacije.
Više o tome pogledajte na:

http://www.tm-savez.hr
Ovih 5 uzroka bolesti međusobno se prožimaju i uvjetuju, ne mogu se razgraničiti jedan od drugog..

Post je objavljen 10.05.2010. u 10:18 sati.