Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spidernet

Marketing

Promjena poslužitelja!

U statistikama piše da je ovaj blog kreiran 31.12.2004. (12:52).
Danas, 18.4.2010. ovdje, na ovome blogu, najvjerojatnije unosim posljednji post. Ne prestajem sa bloganjem, nego se selim na dugog poslužitelja. Razloga je više, a glavni "krivac" je pretjeranost sa reklamama.
Maltene integrirane reklame u dizajn (točnije bokseve sa strane); početna stranica pršti od reklama i izgubio sam ikakvu volju ići po listama i gledati što se novo događa. A gdjegod odem, na bilo čiji blog, pa čak i na vlastiti, izleti reklama. U većini slučajeva ju ne mogu zatvoriti; nemoguće je čitati u miru tekst jer ta ista reklama sklanja pola teksta, a da ne kažem kako ubije čitatelju ikakvu volju za time. Pa čak i za pisanjem jer te iste reklame iskaču i kada se ide prijaviti u blog editor.
Shvaćam. Recesija je. Blog servis je besplatan. Održavanje košta. Svakodnevno se otvaraju novi blogovi, istovremeno blogosfera redovito piše... Ali čak i kad je fizička osoba bila vlasnik bloga nije bilo tolikog bombardiranja reklamama. Zapravo, gotovo i nisam primjećivao ikakve reklame. I šta onda čovjeku preostaje? Ili se nositi s time i trpiti ili pronaći alternativu. A to danas nije teško. Alternativu sam pronašao u Blogspotu. Ionako čitam određene blogove koji su odavna preselili tamo, pa zašto ne povezivati ugodno sa korisnim?
U svakom slučaju, da ne duljim, ovdje je nova adresa: http://ivanmrdjen.blogspot.com
Čitamo i komentiramo se tamo.
A blog.hr mi ostaje u sjećanju nekih boljih dana. I želim da napokon izađe iz svoje "beta" verzije u kojoj je nemalen broj godina.

Post je objavljen 18.04.2010. u 19:45 sati.