Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Uskrs

Nemojmo dopustiti da nam prođe ovo uskrsno vrijeme, a da barem na trenutak ne uronimo u misterije Kristove smrti i uskrsnuća. Sveti Franjo Saleški je govorio kako je brdo Kalvarija u biti " brdo zaljubljenih." Uistinu onome, tko stojeći ispod križa promatra Boga kako je iz ljubavi prema nama umro u velikim bolovima raspet na križu, raspršuje se svaka sumnja, svaki strah, svaki nemir.

Onaj koji zavoli Isusa svim srcem i svim svojim bićem, zavoljet će i samog sebe sa svojim nedostacima, znajući da su naše slabosti i mane prijestolje Božjeg milosrđa i ljubavi, to jest shvatit će da je " jak onda kad je slab" - kako kaža Sv. Pavao, i da Bog sve okreće na dobro onima koji ga nose u svom srcu, pa i sam grijeh.

Samo onaj koji zavoli Isusa moći če zavoljeti svoga bliž njega, te se neće više pitati što drugi mogu i trebaju učiniti za mene, več što ja mogu učiniti za moju braću u Kristu.
Pokušajmo poput Sv. Župnika Arškog, ne samo uzeti križ u ruke, več zamoliti Gospodina da nam udjeli milost da zavolimo svoje križeve, jer tada ne samo da se nečemo tužiti na križeve koje svatko od nas ima, več čemo bit zahvalni Gospodinu, znajući da On udjeljuje posebne križeve onima koje voli na poseban način. To le " apsurd Božje ljubavi". koji je ponekad teško shvatiti, ali ono što je u očima ovoga svijeta ludo, u Božjim je mudro.
Da biste započeli svoje prijateljstvo s Isusom ne čekajte sutra, več odmah danas kažite svoje "DA" poput Marije u Nazaretu, poput Marije podno križa. " USTANITE, HAJDEMO" - PORUČUJE NAM SVIMA USKRSLI KRIST, KOJI NAS ČEKA KAKO JE OBEČAO.




Prije 5 godina, točnije 02.04. 2005., Ivan Pavao 2 je preselio u " kuću Oca Nebeskog". Neka nas naš dragi, sada sluga Gospodnji Ivan Pavao 2 u svemu prati svojim zagovorom, neka nam pomogne da se Isusova prisutnost osjeti u svemu što činimo, koko bismo postali istinsko svjetlo i sol u ovome svijetu, koji je više nego ikad potreban istinskih svjedoka Uskrslog Krista.



Post je objavljen 05.04.2010. u 19:04 sati.