Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Mini Italija - Hrvatska susret


Dragi Lot,

evo da te izvjestim o susretu naših i talijanskih kickboksača u semi contactu, koji je održan 27. veljače u mjestu Casazza kraj Bergama. Ako misliš da je pogodno, pa ti objavi na blogu.

Prvo su bile 4 borbe iz semija, zatim demonstracija capoeire i nakon toga smo uslijedili mi (Kristian Benac - semi contact do 69 kg, Dejan Tustonja - semi contact do 74 kg i Goran Kosovac - semi contact -79 kg). Voditelj naše ekipe bo je Haris Vojniković, trener iz Pule. Nosila se Hrvatska zastava i svirala je hrvatska himna dok smo ulazili na borilište, vrlo lijepo.

Ja sam imao prvu borbu (-69 kg) s Talijanom Simone Concu, on je aktualni svjetski prvak u kategoriji do 69 kg. Borba je krenula i završila nakon 15 sekundi. Napao sam bočnim udarcem prema njemu na što je on odgovorio rukama. Kako bih zaustavio njegov napad rukama odgovorio sam s nekoliko zadnjih bočnih. Pukla mu je ruka dok se branio i sudac je morao prekinut borbu. Kasnije sam dobio informaciju da su mu u bolnici stavili gips. Žao mi je sto se to desilo jer sam bio jako ambiciozan jučer i htio sam odradit borbu do kraja. Da bi stvar bila interesantnija to je isti onaj Talijan s kojim sam zeznuo koljeno na svjetskom kupu u Riminiju pretprošle godine. Ne može čovjek vjerovat kako se u životu sve kad tad vrati, on meni koljeno, ja njemu ruku. Žao mi ga je, ali desilo se nenamjerno i gledajmo svjetliju stranu.

Drugu borbu (-74 kg) imao je Dejan Tustonja s Talijanom Andreom Patellijem. Ni ta borba nije trajala duže od 30 sekundi. Na samom početku borbe krenuli su u žestoku izmjenu udaraca. Tustonja je dobio jači udarac u nos koji je počeo krvarit. Prekidom je pobijedio Talijan, a Tustonja je završio na hitnoj, slikali ga i pokazalo se da je nos slomljen.

Zadnju borbu (-79 kg) imao je Goran Kosović s Talijanom Andreom Primitivijem. Borba je odrađena do kraja i pobijedio je Talijan na bodove. Moram naglasit da se točno vidi da je Kosović bolji borac, ali isto tako da mu fali kondicije što se odrazilo u borbi u korist Talijana.

Znači završilo je 2:1 za Italiju. Kasnije je bila lijepa svečana podjela plaketa i pehara za obje reprezentacije. Šteta sto nije obrnut rezultat ili potpuno u našu korist, ali više sreće i manje ozljeda drugi put i trebalo bi biti uspješno.

Nakon nas bila je borba za profesionalnu titulu do 57 gdje je pobijedio Talijan (ne znam koji jer su oboje Talijani).

Na samom kraju bilo je finale TOP 8 u semiju gdje je pobijedio Madjar Zsolt Moradi u borbi protiv Talijana.

Organizacija je bila super i lijepo su nas ugostili. Bili smo smješteni u hotelu s 3 zvjezdice i ne možemo se požalit.

Uglavnom lijep događaj i lijepo iskustvo.
Lijepi pozdrav - Kristian Benac



Pred početak borbe - slijeva: Kristian Benac, Dejan Tustonja, Haris Vojniković i Goran Kosović


S lijeva: Haris Vojniković, Goran Kosović, Dejan Tustonja i Kristian Benac

Eto, hvala na izvještaju i svaka čast





Post je objavljen 02.03.2010. u 23:59 sati.