Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jedvagenij

Marketing

Strike the earth!!!

Ima li netko od čitatelja mog bloga tko zna što su roguelike igre? To je skupina igara koje najčešće krasi potpuno odsustvo grafike, ali zato fantastična igrivost. Svijet je predstavljen ASCII simbolima, pa je tako zeleno slovo T stablo, crveno D zmaj, sivo c mačka i slično...

Otkad sam ih otkrio, taj tip igara mi je postao najdraži. Tako sam između ostalih, uživao u ADoM-u, Dungeon Crawlu i ostalim biserima ovog žanra, dok nisam naišao na The Igru. Radi se o igri Slaves of Armok II: Dwarf Fortress - otprilike zamislite sims serijal, samo sa patuljcima i bez grafike, ali mnogo, mnogo zanimljivije.

Njen autor je Tarn Adams, poznat i kao Toady One, programer koji samostalno razvija igru koju je dizajnirao sa svojim bratom Zackom (ThreeToe), i kojem su donacije koje prima od zahvalnih igrača jedini izvor prihoda.

Ova igra, iako je još debelo u alfi ima takvu nevjerovatnu dubinu i opseg. Posvećenost detaljima je velika, pa tako za svakog patuljka pod svojom kontrolom možete vidjeti što voli, sa kime je prijatelj, a sa kime je u svađi i slično.

Ovo sve pišem jer je jučer izašla nova verzija, još uvjek prilično bugovita, ali iskreno preporučam ako volite takve igre.

Nažalost, moram vas upozoriti da je krivulja učenja užasno strma, ali zato imate pomoć na službenom forumu, a imate i wiki stranicu sa raznim vodičima i prijedlozima za lakše igranje.

Inače, igra je iznjedrila razne epske priče poput priče o naselju BoatMurdered, te o pojedincima, kao što je Urist iz priče o One Dwarf against the world

Post je objavljen 02.04.2010. u 21:28 sati.