Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kosarkas10

Marketing

Darđani dobro namučili Zagreb CO!

Košarkaši Zagreba CO su na gostovanju u Baranji stigli i do druge pobjede u Ligi za prvaka. I bez bekovskog dvojca Mulaomerović - Simon Mravi su očekivano svladali VROS Dardu rezultatom 62:86.

Domaćini su napadima Zagreba uspijevali odoljevati tek u prvoj četvrtini koju su završili u svoju korist minimalnom prednošću 18:17. Motiviranoj Dardi je u tim trenucima najveći problem predstavljao Luka Žorić koji je prvu dionicu susreta završio sa devet poena, no kada su se razigrali i ostali igrači u Bajramovićevoj momčadi utakmica je otišla u očekivanom pravcu.

Do poluvremena se od Mrava na parketu samo Andrej Štimac nije upisao u strijelce, a u poenima je prednjačio Damir Miljković. Bek Zagreba je protiv Darde odigrao svoju statistički najbolju utakmicu od svog povratka u Trnsko, a njegovih devet poena u drugoj četvrtini osiguralo je Mravima istu toliku prednost pred početak drugog poluvremena (33:42).

Odmah su početkom nastavka Mravi stigli i do dvoznamenkastog vodstva, sa njom se i zadovoljili pa se do same završnice susreta razlika kretala na tih desetak poena. Tada je strateg gostiju na parket poslao startnu petorku Krstić, Barać, Mašić, Štimac i Žorić, a ona mu se odužila serijom 16:1 za najviših +24 na samom kraju utakmice.

Kod Zagreba je odličan bio Žorić koji je ubacio 30 poena te uhvatio 11 skokova, a uz njega je jednini dvoznamenkasti među Mravima bio Barać sa 13 poena. Kod domaćina je najučinkovitiji bio Dejan Meznarić sa 19 poena.


Post je objavljen 01.04.2010. u 17:52 sati.