Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sasapetkovic

Marketing

The Wildflowers: pulski cover band koji svira glazbu Tom Petty-ja & The Heartbreakers-a, Bob Dylan-a i Neil Young-a LIVE!

The Wildflowers je novo ime na pulskoj rock sceni, no čine ga prokušani glazbenici ovog žanra: Rusmin Obić Rus (ex-Gustafi, Messerschmitt) na bas gitari, Vibor Juhas (Junkers5, Tutankhamon Space Machine) na solo gitari, Andrej Šegon (kralj pulske komercijalne glazbe) na vokalu i gitari, te Saša Petković (Junkers5, Messerschmitt, Three Stupid Dogs) na bubnjevima.

The Wildflowers su ime dobili po albumu Tom Pettyja, a čiji opus i čini većinu repertoara pulske grupe. Tom Petty i njegov bend the Heartbreakers su iznjedrili ogroman broj kvalitetnih skladbi, za koje grupa The Wildflowers gaji veliko poštovanje, a iz kojeg razloga su se i odlučili svirati gotovo isključivo njegov materijal.

Uz Pettyja, Wildflowersi sviraju i skladbe supergrupe Traveling Wilburys, a također su na popisu pjesama i neke skladbe Bob Dylan-a i Neil Young-a. Dakle, na repertoaru grupe Wildflowers će se naći ponešto za svakog obožavatelja kvalitetne rock glazbe, protkane američkom narodnom glazbom.

The Wildflowers će svoj prvi koncertni nastup održati u pulskom Actors Studiju u subotu 10.04., a na stageu će im pomoći sjajna Elizabeta Petric iz grupe Junkers5 na pratećim vokalima, dok će specijalni gost večeri biti legendarni Miro Kusačić (Messerschmitt, Junkers5) na usnoj harmonici.

Evo ga i jedan video clip s ove večeri:




Post je objavljen 30.03.2010. u 20:03 sati.