Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

Izdržljivost Continental guma

Imao sam gužvu na poslu i van posla pa nisam stigao ništa pisati u zadnje vrijeme. U ono malo slobodnog vremena što sam imao mozak bi mi bio u stanju hibernacije (neki će reći da je u hibernaciji zadnjih par godina). Ozljede koje su me mučile tokom zime nestale su skupa sa njom (zimom). Treninzi idu jako dobro, ali o tome drugi put.
Tema današnjeg teksta su gume. Kad sam zadnji put pisao o gumama netko je komentirao da je mana Continentalovih guma brzo trošenje. Nisam imao kontra argument jer sam u to vrijeme imao slično iskustvo kao autor komentara. Prije dvije godine sam kupio GP3000 i raspale su se u vrlo kratkom roku. Od 6. mjeseca prošle godine vozim na kombinaciji Force/Attack. Pošto su one namjenjene za utrke, pretpostavio sam da će se malo brže trošiti pa sam mislio za trening uzeti GP4000S. Međutim, GP-ovki nije bilo na lageru, a ja sam kasnije i zaboravio na njih. Od tada je prošlo već 10 mjeseci, a još uvijek koristim isti par guma. Prednja (Attack) je skoro u istom stanju kao kad sam je kupio, a na zadnjoj (Force) se vidi par malih rezova, ali daleko od toga da je zrela za mjenjanje. Da napomenem da sam u ovih 10 mjeseci prešao dosta kilometara, dobar dio po asfaltu loše kvalitete.
Ne bi preduboko ulazio u tehničke detalje (koji se mogu naći tu: link), ali napomenuo bi još par činjenica. Zadnja generacija Continentalovih guma koristi Vectran tehnologiju koja bi trebala pružati zaštitu od bušenja. S obzirom da sam u 10 mjeseci samo jednom bušio gumu mogu potvrditi da ovo nije marketinški trik. Koristi se i "Black Chili Compound" tehnologija koja navodno poboljšava držanje ceste za 30%, smanjuje kotrljajući otpor za 26% i usporava trošenje gume za 5%. Nisam radio nikakav test niti imam opremu s kojom bi ovo mogao provjeriti, ali eto, tako oni kažu.

Post je objavljen 28.03.2010. u 19:27 sati.