Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kosarkas10

Marketing

Uvjerljiva pobjeda Cedevite!

Cedevita je u svojoj prvoj utakmici u A-1 Ligi za prvaka (susret sa Zagrebom iz prvog kola je odgođen) kod kuće od Darde početnu četvrtinu izgubila sa sedam koševa razlike. No, bila je to ujedno i najveća prednost gostiju. Momčad Slobodana Subotića ubrzo je uspostavila kontrolu, podigla obranu i preuzela vodstvo, a potom i potpuno deklasirala protivnika.

"Ne bih rekao da smo podcijenili protivnika. Međutim, najveći problem za sve trenere klubova iz NLB lige je motivirati igrače za ovakve utakmice. Slabo smo počeli, no poslije smo se uozbiljili. Malo smo se među sobom posvađali i izvršili naš glavni cilj da dođemo do pobjede", rekao je Subotić.

Cedevita je imala petoricu dvocifrenih, a drugi strijelac sa 16 koševa bio je Damjan Rudež: "Bilo je važno da odigramo dobru i čvrstu utakmicu, da ostavimo dobar dojam i da pokažemo da momci iz A-1 lige u Sutinskim vrelima nemaju što previše za tražiti. U prvoj četvrtini imali smo slab pristup, no poslije smo se uozbiljili."

Već u utorak Cedevita gostuje kod Zadra, što bi trebalo biti nešto sasvim drugo od ove utakmice. "Zadrani su za nas pravi izazov", pridodao je Rudež. "Znamo da ondje nije lako igrati, a iako trenutno nisu u najboljem stanju mi ih respektiramo i za njih ćemo se spremiti na najbolji mogući način."

Voloder: "Moramo još mnogo učiti"

Darda, jasno, u Podsused nije došla s velikim očekivanjima i novopečeni prvoligaš već je nadmašio ciljeve samim ulaskom u Ligu za prvaka. "Jedva smo čekali ovu utakmicu", izjavio je s 15 koševa i osam skokova prvi strijelac i skakač "Komaraca" Kamaldin Gamma. "Dobro smo počeli i borili se. No, kasnije je Cedevita pojačala obranu, a mi smo u napadu počeli tražiti nelogična rješenja."

Logična ili nelogična rješenja, trener Damir Voloder ništa nije zamjerio svojim igračima unatoč porazu od 36 razlike: "Znali smo kakav nas protivnik čeka. Cedevita je ekipa za svaki respekt. Pokušali smo im što bolje parirati, no evidentno je da mi nemamo toliki fond igrača. Razlika je možda malo prevelika, no sigurno je da moramo još mnogo raditi i učiti te se nadati boljim učincima u idućim utakmicama. Mislim da u konačnici mogu čak biti i zadovoljan."








Post je objavljen 28.03.2010. u 12:25 sati.