Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lifeofbeloved

Marketing

Neka mi bude po rijeci tvojoj

Blagovijest

Kad joj se ukazao andeo Marija je bila tek mlada djevojka, takoreci djevojcurak. U vremenu u kojem je zivjela njen pristanak, njeno "DA" Bogu, znacilo je ne samo neodobravanje i osudu, prezir okoline, nego i moguce kamenovanje. Uz sve to, znala je koliko ce boli nanijeti dobrom Josipu. Mogla je tek slutiti i buducu patnju, progonstvo i mac koji ce joj jednom probosti dusu. Uprkos tome, ona se odrekla svake sigurnosti, svih mladalackih snova i planova za zivot i izrekla potpuno predanje, ne samo rijecima, nego i svim srcem: "Evo sluzbenice Gospodnje, neka mi bude po rijeci tvojoj." Mogla je reci ne, ali Bog je racunao na njenu poniznost i cistocu srca i tako Marija postade Jedna i Jedina, Majka Spasiteljeva.
No, svatko od nas dio je Bozjeg plana i pozvan na predanje zivota, kako bi imao zivot u punini. Isus govori: "Majka moja i braca moja - to su oni koji slusaju rijec Bozju i vrse je." Ovo nema veze s izvanjskim oblicima poboznosti. Isus od nas trazi obrezanje i predanje srca, a to znaci bolno umiranje ega. To je tezak put, ali jedini koji vodi do postizanja one duboke nutarnje radosti, koju nam nitko oduzeti ne moze.

Peter Kreeft kaze: "Nitko tko je ikad rekao Bogu 'Neka se vrsi volja tvoja' i to mislio svim svojim srcem, nije promasio pronaci radost - ne samo na nebesima, ili negdje dalje u buducnosti, nego upravo ovdje, na ovom svijetu, bas u ovom trenutku, ovdje i sada. U samom cinu samopredanja Bogu je radost." Zelim ti, kao i sebi, da iskusis ovu radost. Marijinu radost.

Post je objavljen 25.03.2010. u 16:41 sati.