Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Golubović u Ateljeu 63. Kana

Novi filmski projekatKrugovisrpskog reditelja i producenta Srdana Golubovića odabran je za predstavljanje pred svetskim producentima na scenarističkim sesijama programaAteljepredstojećeg 63. Filmskog festivala u Kanu


see full -->

Golubovićev projekat našao se medju 15 odabranih za ovogodišnje predstavljanje dela u nastanku u programu “Atelje” 63. Kana, koji će biti održan od 14. do 21. maja.

Osim Golubovića, u “Ateljeu” učestvuju i Pablo Fendrik iz Argentine, Javor Gardev iz Bugarske, Rithy Panh iz Kambodže, Jaime Rosales iz Španije, Show-Chun Lee iz Francuske, Károly Ujj Mészáros iz Madjarske, Edwin iz Indonezije, Massoud Bakhshi iz Irana, Shinji Aoyama iz Japana, Nabil Ayouch iz Maroka, Diego Quemada-Diez iz Meksika, Urszula Antoniak iz Holandije, Hüseyin Karabey iz Turske i Ruben Sierra Salles iz Venecuele.

Kanski festival pokrenuo je program “L'Atelier” 2005. godine radi finansijske pomoći režiserima u završavanju njihovih projekata.

U šestom izdanju selekcija “Ateljea” fokusirana je na 15. projekata zbog bolje vidjljivosti i spajaja mladih režisera čiji su kratki filmovi i dokumentarci primećeni, kao što su Diego Quemada-Diez, Show-Ćun Lee, Károly Ujj Mészáros i Ruben Sierra Salles, odnosno Shinji Aoyama, Jaime Rosales i Nabil Ayouć.

Pored producenata filmova, svi režiseri će od 14. maja do 21. maja upoznati profesionalce iz filmske industrije u Kanu tokom sastanaka koji se trenutno organizuju.

Sajt Filmskog festivala u Kanu je www.festival-cannes.com


Podeli: Facebook Facebook

Post je objavljen 25.03.2010. u 14:53 sati.