Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Povratak 14. kontingenta OSRH iz Afganistana

Pripadnici 14. kontingenta OSRH, koji su od rujna prošle godine sudjelovali u misiji ISAF u Afganistanu, jučer su u večernjim satima sletjeli u 91. zrakoplovnu bazu u Velikoj Gorici. Osim članova obitelji, dočekalo ih je i visoko izaslanstvo OSRH, na čelu s načelnikom GS generalom zbora Josipom Lucićem.



Kao načelniku GS, te izaslaniku predsjednika Republike i ministra obrane RH, generalu Luciću je po dolasku prijavak podnio zapovjednik Kontingenta brigadir Berislav Šipicki. „Četrnaesti hrvatski kontingent u operaciji ISAF izvršio je svoju zadaću u potpunosti“, prijavio je brigadir Šipicki.

U kratkom govoru postrojenim pripadnicima Kontingenta, general Lucić je izrazio ponos zbog njihovog časnog i profesionalnog obavljanja dužnosti. Za svoje sudjelovanje u mirovnim misijama hrvatski vojnici su od partnera i saveznika uvijek dobivali samo pozitivne kritike, naglasio je general. Ističući sudjelovanje u ISAF-u kao vrijedan doprinos razvoju vojničke karijere, Lucić je uputio vojnike da stečena iskustva iz misije prenesu kolegama koji će sudjelovati u budućim kontingentima OSRH.


Post je objavljen 17.03.2010. u 11:35 sati.