Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fsrtrsat

Marketing

Grad Rijeka donirao Prihvatilište

Image and video hosting by TinyPic

Sredstva namijenjena za karnevalski bal, koji se nije održao zbog recesije, Grad Rijeka odlučio je donirati Prihvatilištu za beskućnike "Ruže sv. Franje", što je danas gradonačelnik Vojko Obersnel u ukupnom iznosu od 103.162,73 kune uručio s. Vilmi Mlinarić, voditeljici jedine kuće na širem riječkom području za osobe bez krova nad glavom. Riječ je o iznosu u kojem Grad participira s 50 tisuća kuna, pravne osobe s 41.900 kuna, gradovi i općine riječkog prstena s 5.900 kuna te fizičke osobe 5.362,73 kuna. U pratnji gradonačelnika bili su njegovi zamjenici Željko Jovanović i Miroslav Matešić, predsjednica Gradskog vijeća Dorotea Pešić Bukovac, predstavnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Maja Pudić Šarar te direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa.

Image and video hosting by TinyPic

- Vaša briga za beskućnike spada među važnije segmente aktivnosti cjelokupnog društva, a kako stvari stoje, s tim problemom suočavat ćemo se sve više. To pokazuje broj i od 430 osoba u našem nužnom smještaju, što je nedovoljno za sve potrebite pa su nam ovakvi programi izrazito dobrodošli, rekao je Obersnel zahvalivši se svima koji dio slobodnog vremena i dobre volju ulažu u rad Prihvatilišta. Inače, Grad Rijeka od prvog dana pomaže rad ove djelatnosti, a razmišlja i o većem prostoru za smještaj beskućnika, s obzirom da su i potrebe svakodnevno puno veće od sadašnjih trinaest smještajnih kapaciteta.

Image and video hosting by TinyPic

s. Vilma je u ime našeg bratstva, koje vodi Prihvatilište, svih njegovih korisnika i volontera zahvalila Gradu, a osobito Obersnelu, što u protekle tri godine, za razliku od državnih institucija, svesrdno pomaže koliko može, kao i na trudu oko pronalaska prostora za kreativan rad s beskućnicima, s obzirom da broj od 200 korisnika koliko ih je dosad prošlo kroz ovaj mali prostor, pokazuje da se osim usluga smještaja i prehrane, s bezdomcima radi na različite načine u vraćanju izgubljenog ljudskog dostojanstva kroz pronalazak posla, sobe ili stana, a i vrednujući njihove talente koji su zbog egzistencijalnih poteškoća bili neiskorišteni. Tako su prilikom uručenja donacije glazbeno znanje pokazali korisnici Mimi i Marino, odsviravši "Uličnu svjetiljku".


Post je objavljen 11.03.2010. u 13:36 sati.