Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO ZAPIS ( 201 ) - Šeks: Nemamo uvjete za biti zemlja znanja

4 000 KUNA

Iako male, nagrade za znanstvenike ipak će biti od pomoći, jer, kako je i Šeks rekao, nsimo u situaciji za biti zemlja znanja.

I ove godine dodjeljena je Godišnja nagrada Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu mladim znanstvenicima i umjetnicima. Na natječaj se prijavilo 30 znanstvenika, a dobilo ju je njih 10 i to četiri znanstvenice i šest znanstvenika. Na dodjeli je prisutan bio i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.

- Hrvatska želi biti zemlja znanja, no situacija u kojoj se nalazimo otežava nam put do ostvarenja toga - naglasio je Šeks, a kako bi potvrdili njegove riječi recimo samo kako je nagrada koju su znanstvenici dobili uz priznanja iznos od 4 tisuće kuna.

Nagrade su dobili:

Marin Mladinić za znanstveni doprinos iz područja biologije, Mojca Čakić Semenčić za znanstveni doprinos iz područja kemije, Ana Previšić za znanstveni doprinos iz područja biologije, Neven Ukrainczyk za znanstveni doprinos iz područja tehničkih znanosti, Ivan Dokmanić za znanstveni doprinos iz područja tehničkih znanosti, Ana Bielen za doprinos na području biotehničkih znanosti, Ana Belšćak-Cvitanović za doprinos na području biotehničkih znanosti, Pavao Mašićza recital komorne glazbe s naslovom Orpheus Brittanicus održan u Hrvatskom glazbenom zavodu 15.03.2009. godine, Željko Pedišić za znanstveni doprinos iz područja društvenih znanosti,te Ivan Milotić za znanstveni doprinos iz područja društvenih znanosti.

Predsjednik Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu Željko Horvatić izrazio je zadovoljstvo zbog velikog odaziva znanstvenika na natječaj, te je naglasio kako je prošle godine Društvo proslavilo 90. obljetnicu postojanja.

Više pogedajte na Tinolovka-news.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket




Post je objavljen 09.03.2010. u 22:14 sati.