Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

HSV ipak prejak za Zagreb

Image and video hosting by TinyPic
CO Zagreb ipak nije napravio iznenađenje i velikom pobjedom nad Hamburgom uspio doći do drugog mjesta u skupini. Dapače, Hamburg je uvjerljiv bio i u Zagrebu i na krilima Blaženka Lackovića i Domagoja Duvnjaka upisao pobjedu 33:29...

Puna Arena bila je spremna za veliku pobjedu Zagreba, no rukometaši našeg prvaka nisu bili niti blizu pobjede, a kamoli pobjedi od više golova razlike koja bi im donijela drugo mjesto. Hrvati u redovima njemačkog prvaka bili su prejaki i doslovno su uništili svoj bivši klub.

Zagreb je očekivano krenuo u utakmicu sa Špoljarićem na lijevom vanjskom umjesto ozlijeđenog Tončija Valčića, no bez reprezentativnog vanjskog igrača - niti obrana niti napad nisu bili na potrebnoj razini. Naš je prvak imao minimalno vodsto tek u uvodnim minutama da bi Hamburg već u 6. minuti prvi puta poveo i - prednost samo povećavao.

Veliki pljesak Arene koji je dočekao Duvnjaka, Lackovića i Vorija na predstavljanju samo je dodatno motivirao naše reprezentativce pa su tako zabili prvih devet golova njemačke momčadi. 3-2-1 Zagreba nije dobro funkcioniralo što je vrhunski iskorištavao Lacković i "bušio" Škofa kako god je htio. S druge pak strane Bitter nije branio posebno spektakularno, no obrana HSV-a bila je odlična.

U 14. minuti prednost gostiju je već bila tri razlike što je bio znak Martinu Schwalbu da se Vori i Duvnjak mogu malo odmoriti dok su u igru ušli braća Gille. Naravno, obrana gostiju tada je postala još bolja i Zagreb je sve teže dolazio do šuta, a kamoli pogotka. Maglajlija je pokušao s Pešićem na golu jer je Škof imao tek jednu obranu, no unatoč tome HSV je preko tri pogotka Lindberga zaredom u 21. minuti vodio velikih 15:10.

Puno je rotirala klupa Zagreba pa je tako umjesto Špoljarića dosta u napadu igrao i Gojun koji je zabio dva pogotka, no Zagreb je s njim i Kopljarom izgubio na protočnosti lopte u napadu pa su tako Štrlek i Džomba bili gotovo bez šuteva s krila. Približio se ponovno Zagreb pred kraj prvog dijela golom Štrleka na 13:16, no Lacković i Duvnjak bili su nemilosrdni i svojim su Lac sedmim, a Dule šestim pogotkom u prvih 30 minuta odveli HSV na velikih pet razlike.

Zagrebaši su u nastavak ušli s Balićem na klupi te Marićem na crti dok je napade organizirao Špoljarić te su uz nekoliko vezanih obrana Pešića smanjili na tri razlike (18:21). Što se pak tiče gostiju, iako je Lacković bio fantastičan u prvom dijelu u nastavku je igrao Pascal Hens dok je desnog vanjskog igrao stariji brat Lijewski - Marcin. Klupa Zagreba odlučila je ubrzati igru pa su tako radili samo jednu izmjenu obrana - napad (Kopljar - Lazarov) i to je upalilo pa je tako prednost HSV-a sve do 45. minute umjesto pet bila tri pogotka.

U tom se periodu posebno u Zagrebovom napadu ohrabrio Gojun i zabio tri gola, no potom je brutalno faulirao Hensa i zaradio isključenje što se srećom nije odrazilo na rezultat; dapače, fantastičnim golom Štrleka Zagreb je u 46. minuti došao na 24:26. Hrvatski prvak dignuo je igru u obrani, Pešić je branio sve bolje, a Arena se probudila pa je Zagreb imao napad za izjednačenje, no Sandstorm je skinuo udarac Gojuna i gosti su ponovno otišli na 26:28.

Nažalost, imali su Zagrebaši još nekoliko prilika za izjednačenje, no nije išlo. Hens je bombardirao Pešića i zabio tri gola u samoj završnici dok je Sandstorm skinuo par udaraca domaćih te tako osigurao pobjedu gostima.

Kod Zagreba je najviše pogodaka zabio Lazarov (7) dok je šest dodao Gal, a kod gostiju je osam zabio Duvnjak dok su po sedam dali Lacković i Lindberg. Škof je upisao tek jednu obranu dok je Pešić obranio osam lopti, a jednu više (10) imali su Bitter (6) i Sandtrom (4).

Zagreb je bio blizu, ali pravu priliku za pobjedu zapravo nisu imali. Ne treba biti posebno pametan kako bi se zaključilo da je duža kluba Hamburga presudila jer kada umjesto Lackovića uđe Hens, a umjesto Krištofa Marcin Lijewski - onda je jasno kako protiv takve momčadi Zagreb nema šanse. Posebno ne bez Valčića i bez prave zamjene...


Medvjedi sa Red Bullom
Red Bull Salzburg i KAC jedini su četvrtfinalisti kojima je trebalo sedam utakmica da se dobije pobjednik dvoboja. Nakon 60 minuta, teškom mukom, čast da u polufinalu ugosti Medveščak pripala je Red Bullu, koji je rezultatom 4:2 pobijedio aktualne prvake...

Video i slike sa utakmice,Osijek-Dinamo
Video
Slike

Post je objavljen 07.03.2010. u 20:47 sati.