Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vidrinsmijeh

Marketing

NEDŽMA: "BADEM"


" U mojim snovima....uvijek trčim bosonoga i prelazim polja ječma i ljekarica...kose prošarane divljim makom, zvonko se smijući...."


Image and video hosting by TinyPic



Odlučila je pisati slobodno, bez okolišanja, "bistre glave i drhtava spolovila".
Da bi to mogla, nadjenula si je ime Neđma, i tako se zaštitila od sigurnih pritisaka svoje konzervativne okoline.

Ovo je priča o duši i puti, pokušaj rušenja zidova koji dijele nebesko od zemaljskog, tijelo od duše i mistiku od erotike.

Sve u čast "staroj arapskoj uljudbi, u kojoj se žudnja ćuti i u arhitekturi, u kojoj je ljubav bila odriješena od grijeha, u kojoj je svršavati i dovoditi do vrhunca, bilo obvezom vjernika."
Nedžma objašnjava pojam "plemenitog grijeha", dostojnog beskrajne veličine Boga Svemogućega, a to je voljeti i samo voljeti.
To je jedini grijeh koji zaslužuje raj kao nagradu.

"Badem" je priča o sedamnaestogodišnjoj Badri, koju su protiv njene volje udali za puno starijeg muškarca. Na dan vjenčanja morala je biti nevina,što se provjeravalo nizom omalovažavajućih postupaka, tijekom braka morala je bezpogovorno i pobožno slušati svog muža, i što je moguće brže podariti mu muškog nasljednika.
Nakon pet godina braka, Nedžma sjeda u vlak za Tanger, napušta muža i odlazi luckastoj i slobodoumnoj teti Selmi.
Teta uvodi Badru u veseli društveni život Tangera, al nakon što Badra upozna karizmatičnog dr. Drissa....svijet joj se okrene naglavačke...

"Badem" je erotski roman koji nam svojom nesputanošću ruši dogme o arapskom svijetu, otkrivajući nam ne samo seksualni život arapske žene, nego i njene borbe protiv vjekovne podčinjenosti i degradiranosti.
Uspješno spaja poeziju i erotiku, senzualnost i opscenost, perfidnu igru moći između muškaraca i žena, divlju prirodu njihova ljubavna odnosa.

Zbog ovisnosti o ljubavi i zaštiti, mnoge žene i dan danas, diljem kugle zemaljske trpe fizička i psihička ponižavanja, skrivaju nasilje u brakovima ili vezama, gušeći se i od same pomisli da bi mogle uspjeti same.....

Ovaj post posvećujem svakoj od nas, sa željom da zauvijek I slobodno volimo I slobodno pišemo, slobodno ljubimo, i isto tako slobodno izlazimo iz veza ako nas ne potiču na razvoj i let...............


SRETAN VAM SVIMA SUTRAŠNJI MEĐUNARODNI PRAZNIK ŽENA!!!!!!!!

BUDITE POPUT RASCVJETALOG STABLA BADEMA......


Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 07.03.2010. u 17:48 sati.