Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

BESA Srđana Karanovića

Film “Besa” Srđana Karanovića, drama o zabranjenoj ljubavi na Balkanu, u kojoj glavne uloge igraju Miki Manojlović i slovenačka glumica Iva Krajnc, biće održana 30. marta u Sava centru u Beogradu



Radnja se događa na početku Prvog svetskog rata, kada Filip, Srbin, direktor gimnazije u provinciji, dobija poziv da hitno dođe u Beograd po ratni raspored. Suprugu Leu, mladu i zgodnu Slovenku, nastavnicu ritmike i plesa koju je upoznao na studijama u Zapadnoj Evropi, nema kome da ostavi.

Azem, nepismeni i patrijarhalni Albanac, školski poslužitelj, Filipu daje “besu” (u albanskoj tradiciji: čvrsta, “tvrda” zadata reč koja se mora održati po cenu časti i života) da će čuvati Leu i da joj se ništa neće dogoditi.

Neočekivana i nedozvoljena ljubav Azema i Lee preti, međutim, da dovede u pitanje zadatu reč po cenu života.

Karanović je i scenarista filma “Besa”, u kojem igraju i Nebojša Dugalić, Radivoje Bukvić, Ana Kostovka, Radivoj Knežević, Jovo Maksić, Nikola Krneta i Slobodan Filipović.

Producenti filma su produkcijske kuće “Baš čelik” i “’Vižn tim” iz Srbije, u koprodukciji sa slovenačkom kućom “Vertigo”, A.S.A.P.Films iz Francuske, “Tivoli” iz Mađarske i “Arkadene” iz Hrvatske.



photo gallery: BESA - behind the camera -->



photo by maniac


Podeli: Facebook Facebook

Post je objavljen 06.03.2010. u 22:03 sati.