Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fvkmlnovosti

Marketing

DVD Stari Gradac u 2010. obnavlja VATROGASNI DOM

Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml

STARI GRADAC; - U subotu 27. veljače 2010. DVD Stari Gradac održalo je 83. Godišnju izvještajnu Skupštinu. Prisutna su bila 79 od 83 registrirana članova društva. Skup je pozdravio Josip Oberan, predsjednik DVD Stari Gradac. Uz članstvo, posebno je naglasio djecu 6 do 12 godina, načelnika opčine Pitomača Željka Grgačića, prijateljska društva DVD Sedlarica, DVD Starogradački Marof, Željka Živka izaslanika VZO Pitomača, DVD Velika Črešnjevica, DVD Turnašica, prijatelje DVD iz Gradeca Pokupskog, NK "Mladost" Stari Gradac, UŽ „Gračanke“ Stari Gradac. Odmah je iznio plan investicija na Vatrogasnom domu u selu. Prošle godine adaptirali su krovište, za koje nije u cijelosti zatvorena financijska konstrukcija, a u 2010. godini planiraju nabavu svečanog odijela za zapovjednika, dopuna cijevina potrebnih za intervencije, adaptacije unutrašnjosti doma; osmatračnicu, strop, sanitarni čvor, parkete u sali, stepeništa, ..., sve s ciljem da dom opet bude u funkciji i na dobrobit sela. Zapovjednik Mario Vrbaslija, rekao je da je DVD osnovan 1927. godine. Djelovanje mu nije kroz godine bilo ujednačeno. Očitovalo se to u nedovoljnoj brizi za vlastiti Vatrogasni dom. Društvo je posljednjih godina počelo ponovno aktivnije djelovati. Imaju 60 aktivnih članova, 6 počasnih i sedamnaestero djece i mladeži.

Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml

Prošle godine sudjelovali su na općinskom natjecanju u Kladarama sa M "A" ekipom i s jednim odjeljenjem na Natjecanju na staroj vatrogasnoj šprici u Velikoj Črešnjevici. Tokom protekle godine dobili su od pobratimskog društva DVD Gradeca Pokupskog traktorsku cisternu Creina za 5000 litara vode, nekoliko kaciga, cjevina i mlaznica. Potrebna im je nova oprema. U prošloj godini nisu imali intervencija. Istina 19. 9. izbio je manji požar u selu, pogašen od DVD-a Pitomača i JVP Virovitica. Oni nisu bili obaviješteni. Vjeruju da se slično neće ponoviti. Održali su niz radnih akcija na uređenju okoliša i adaptaciji Vatrogasnog doma. Željko Živko, predsjednik DVD Pitomača podvukao je da je VZO Pitomača u okviru mogućnosti financijski pomogla popravak doma. Pomoć u ovoj godini biti će nabava najnužnije opreme, neophodne za odaziv na intervencije. Skup je pozdravio predstavnik pobratimskog DVD-a iz Gradeca Pokupskog, VZO Pisarevina. Pridružili su se predstavnici DVD-a Turnašica, DVD-a Sedlarica.

Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml

Odazvao se i Željko Grgačić načelnik općine Pitomača. Iznio je da su DVD Pitomača i DVD Stari Gradac nažalost tehnički najneopremljenija društva u VZO Pitomača. Općina izdvaja koliko može. Iz tih sredstava nemoguće je nabaviti tehnička vozila posebno neophodna DVD Pitomača i Starom Gracu. Oba DVD-a locirana su na magistralnoj prometnici. Na kraju Skupštine Željko Živko uručio je zahvalnice za osobni učinak i doprinos u radu DVD-a Stari Gradac dvadesetorici vatrogasne djece i mladeži, trideset osmorici članova DVD, te pobratimskim društvima i sponzorima.

Barica Mihoković



Post je objavljen 04.03.2010. u 19:51 sati.