Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 197 ) - ''I najveće drvo počinje od malog sjemena''

MIKROKREDITIRANJE

Na Savjetovanju o mikrokreditiranju Kosor je naglasila kako joj rast industrijske prozvodnje daje sigurnost da ćemo se izvući iz krize.

Održano je Savjetovanje o mikrokreditiranju u organizaciji Hrvatske banke za obnovu i razvitak, a koje je otvorila predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Na savjetovanju se okupilo preko tristo sudionika, dok je glavna tema bila promicanje važnosti potpore malim tvrtkama i obrtnicima kroz projekte mikrokreditiranja.

''Rast industrijske proizvodnje daje mi sigurnost da ćemo se izvući iz krize''

- I najveće drvo počinje od malog sjemena, a upravo to su naši mikropoduzetnici koji imaju velike mogućnosti rasta i razvoja, a zadaća svih nas je da ih podržimo na tome putu - naglasio je Antun Kovačev, predsjednik uprave HBOR-a. Kovačev je rekao i kako je HBOR kao nezaobilazna financijska ustanova za poticanje ukupnog gospodarskog razvitka odradila prvi dio posla na zahtjevnom planu Vlade RH preko prvog natječaja za program kreditiranja obrtnih sredstava.

Kovačev se osvrnuo i na to kako je na financijskom tržištu još uvijek nedostatna ponuda mikrokredita, a posebno u slučajevima kada su pokretači poduzeništva nezaposlene oobe, žene, mladi, te poduzetnici početnici.

Naglasio je i kako je HBOR do kraja 2009.godine podržao preko 13 300 projekata malih i srednjih poduzetnika s ukupnim iznosom od gotovo 22 milijarde kuna. HBOR će i u ovoj godini omogućiti kreditiranje malih tvrtki i obrta u rasponu od 50 000 do 250 000 kuna.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor prvenstveno je pozdravila poduzetnice i poduzetnike hrvatske branitelje, a nije mogla biti a da ne spomene sve dosadašnje mjere Vlade kako bi hrvatska izašla iz krize i kako bi se pomoglo poduzetnicima. Posebno je istaknula model A koji je proveden, te je naglasila kako se kreće na model B, tj. osnivanje Jamstvenog fonda kojim će se osigurati najmanje 4 milijarde kuna. Krenulo se i sa zakonom koji će omogućiti olakšice onima koji se bave građevinarstvom kako bi se smanjenjem cijena stanova prodalo barem 1000 stanova koji su već izgrađeni.

- Rast industrijske proizvodnje daje mi sigurnost da ćemo se izvući iz krize. U to sam sigurna više nego ikad prije - Kosor je pokazala svoju optimističnost, te je dodala kako su kroz Operativni plan malog i srednjeg poduzetništva osigurali 326 milijuna kuna.

Većina sudionika Savjetovanja složila se kako su ostvareni veliki pomaci u razvitku poduzetništva, no još uvijek postoje izazovi i potrebe ulaganja u razvitakovog segmenta gospodarstva Ti izazovi i potrebe odnose se na široko područje, od poticanja sustava stalnog obrazovanja i osposobljavanja poduzetnika, strukture financijske podrške, mjera državne potpore do razvitka poduzetničke infrastrukture.

Više pogledajte na Tinolovka-news.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Post je objavljen 04.03.2010. u 14:42 sati.