Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 187 ) - Otvorena izložba ''T-HTnagrada@msu.hr''

232 PRIJAVLJENA

Dobitnici otkupnih nagrada biti će objavljeni 21. ožujka, a izložbu možete pogledati sve do 28. ožujka u MSU.

Otvorena je izložba natječaja ''T-HTnagrada@msu.hr'' koju će posjetitelji moći razgledati od 26. veljače do 28. ožujka, a prije koje je održana kratka konferencija, te predstavljanje izložbe novinarima. Na natječaj se ove godine prijavilo 232 umjetnika svih naraštaja u različitih pristupa, te je time premašen prošlogodišnji broj sudionika.

Natječaj je organiziran od strane T-Hrvatskog telekoma i Muzeja suvremene umjetnosti, te je to ujedno projekt s najvećim iznosom za otkup djela suvremene umjetnosti koje privatna tvrtka dodjeljuje nekom muzeju u Hrvatskoj. Razdoblje u kojem su se umjetnici mogli prijaviti bilo je od 10. listopada 2009. godine, pa sve do 11. siječnja 2010. godine, a 40 najboljih radova izabralo je stručno povjerenstvo u sastavu: ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić, intendant Kunsthausa u Grazu Peter Pakesch, viša kustosica MSU-a Nada Beroš, medijski umjetnik Ivan Faktor, ravnatelj HDLU-a Branko Franceschi i ravnateljica Moderne galerije u Ljubljani Zdenka Badinovac.

Dobitnici nagrada biti će objavljeni 21. ožujka, a prva otkupna nagrada je75 000 kuna, slijedi druga nagrada od 70 000 kuna, te treća sa 65 00 kuna dok će 15 000 kuna dobiti najbolji rad po odabiru publike.

Istaknimo samo nekoliko zanimljivijih radova poput rada Viktora Popovića ''Bez naziva'', a koji čini instalacija u obliku zatvorske rešetke, od gume i željeza, a koja visi sa stropa, zatim spomenimo tu i slike Gordane Bakić, Ane Barbarić Katičić ili Elvisa Krstulovića. Naravno, puno više od toga vas očekuje u Muzeju suvremene umjetnosti,

Više pogledajte na Tinolovka-news.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket




Post je objavljen 27.02.2010. u 16:23 sati.