Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

HNL je počeo:Dinamo siguran 1,Hajdukova realnost-sredina tablice!

Image and video hosting by TinyPic
HNL je počeo jučer utakmicom na Maksimiru,Lokomotiva-Varteks 2:0

Odgoda, licenciranje, financiranje, sustav natjecanja, suci pod prismotrom Uefe, sumnje u utakmice, štrajk... Nešto manje od tri mjeseca mirovale su lopte u Hrvatskoj nogometnoj ligi, a o nogometu je bilo najmanje riječi.

Glavni likovi tužne nogometne realnosti bili su neobuzdani Zdravko Mamić, njegov jezik vitla na sve strane, neodlučni Igor Štimac, koji je stalno između želje za povratkom u Hajduk i svega ostaloga, te Edoardo Reja koji se na mig iz Lazija vratio u Italiju.

Kreće proljeće, prema svim predznacima jedno od najtužnijih otkako se igra hrvatska liga. Ne zna se koliko će klubova ispasti, ne zna se prema kojim će kriterijima ostajati u ligi, ne zna se hoće li na ljeto krenuti liga 12, liga 10, liga 14 ili će ostati liga 16. Ništa ne znaju naši nogometni čelnici, vodeći ljudi naših klubova.


Dinamo bez potresa
Jedini koji nešto zna je Zdravko Mamić, koji igra ligu 1, sam je u svom svijetu i zna da Dinamo mora biti prvak nakon trinaest kola. Premda Dinamo mora putovati na neugodna gostovanja u Osijek, Koprivnicu, Rijeku, Varaždin, Vinkovce i Šibenik, teško će netko prekinuti niz maksimirske momčadi. Naime, pratnja u liku Cibalije, Šibenika i Osijeka je preslaba. Njihovi igrači mjesečno prime par stotina tisuća kuna, koliko i sam Mario Mandžukić (360 tisuća kuna mjesečno). Dinamo i Mamić nemaju pravog rivala u Hrvatskoj, u bilo kojem segmentu. Mamićev Dinamo zimu je prošao bez potresa, čak je i otpuštanje skupo plaćenog Papandopulosa i smanjivanje plaće Cufreu Maksimir majstorski amortizirao.

Što nikako ne uspijeva glavnom rivalu Hajduku. Splićani glavinjaju, njihova je realnost sedmo mjesto u prvenstvu, odlazak trenera Reje i dolazak privremenog stratega Stanka Poklepovića, "šamaranje" po dalmatinskim travnjacima. Predsjednik Joško Svaguša se upinje, trudi, ali njegov je krajnji učinak nula. Nije srezao plaće igračima, nije se riješio viška, nije donio sponzorskog novca, nikog nije prodao. Nijedan, doslovno nijedan Hajdukov igrač u prijelaznom roku nije imao ponudu. A četrdesetak ih trenira u Poljudu, toj kuli babilonskoj koja troši osamdeset milijuna kuna na godinu.


Post je objavljen 26.02.2010. u 14:33 sati.